موضوعی که بارها توسط سورنا ستاری معاون پیشین علمی و فناوری رییس جمهوری مطرح شد و این نهاد در تلاش بود تا با ارائه خدمات و حمایتهای ویژه به شرکتهای دانش بنیان؛ زمینه توسعه فناورانه و هوشمندانه این صنعت حیاتی و مهم برای کشور را که رکنی اصلی در تامین امنیت غذایی در کشور است را فراهم کند.
بر همین اساس در قانون جهش تولید دانش بنیان بر استفاده از همه ظرفیتهای دانشی و تخصصی موجود برای ارتقای این صنعت تاکید شده و قرار است با ابلاغ هیات وزیران به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت جهاد کشاورزی؛ این اتفاق بیفتد.
هیات وزیران در آییننامه ابلاغی خود به وزارت علوم ماموریت داده است تا با کمک وزارت جهاد کشاورزی نسبت به ایجاد دهکده فناوری و نوآوری، مزرع فناوری و نوآوری، مراکز کارآفرینی و نوآوری و مراکز رشد تخصصی در زمینه کشاورزی هوشمند و رقومی (دیجیتال) اقدام کند.
همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است زمینه ایجاد و راه اندازی پردیسهای فناوری و نوآوری با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای تابع در استانهای مختلف کشور را فراهم کند.
چندی پیش علی اکبر مویدی معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز د انشبنیان کردن بخش کشاورزی سیاست اصلی دولت و نظام اعلام و ایجاد ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی در مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی تا پایان سال را وعده داده بود.