در سال ۲۰۱۴ میلادی مردم یمن در اعتراض به بیکفایتیهای دولت «عبد ربه منصور هادی» در عرصههای داخلی و خارجی وبرخوردار نشدن از ثروت منابع گاز و نفت کشورشان، تظاهرات گسترده در مناطق مختلف کشورشان برگزار کدند که سرانجام سلسله اعتراضات در سپتامبر همان سال به ثمر نشست و با تسلط جنبش مردمی انصارالله بر صنعاء، پایتخت یمن، منصور هادی از کار برکنار شد و به عربستان گریخت. بدین ترتیب، انقلاب ۲۱ سپتامبر به عنوان یک دستاورد بزرگ و راهبردی در تاریخ یمن ثبت شد.
عبدالعزیز بن حبتور، نخستوزیر دولت نجات ملی یمن درباره این نقلاب گفت: قبل از ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی سفیران آمریکا و عربستان حکام فعلی یمن بودند.
او عنوان کرد: مخالفت با سلطه طلبیهای آمریکا و دستیابی به استقلال یکی از انگیزههای آغاز انقلاب ۲۱ سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی بود و همه طرفها و بسیاری از احزاب و گروههای سیاسی مؤثر در این انقلاب مشارکت کردند.
به گفته نخستوزیر دولت نجات ملی یمن، هدف اصلی دخالتهای عربستان و آمریکا در یمن تضعیف نهادهایی مانند نهادهای نظامی بود که از وطن حمایت میکردند و اگر تصمیمات کمیته انقلابی در خصوص بازگشت نهادهای نظامی نبود ارتش قبل از آغاز تجاوز دچار فروپاشی و سرنگونی میشد.
«امین البرعی»، عضو انجمن علمای یمن درباره انقلاب ۲۱ سپتامبر گفت: انقلاب ۲۱ سپتامبر انقلاب تمام مردم یمن بود و همه توطئهها علیه سرزمین و ملت این کشور را خنثی کرد. زیرا اگر خداوند متعال این انقلاب را یاری نمیکرد، ملت یمن همچنان زیر سلطه آمریکایی ـصهیونیستی و دستنشاندههای آنان یعنی آل سعود و آل نهیان که ابزار بسیار بیارزشی در دست کشورهای استکبار جهانی به ویژه آمریکا، انگلیس و اسرائیل هستند، باقی میماند.
وی در خصوص اهداف انقلاب ۲۱ سپتامبر مردم یمن گفت: از جمله اهداف این انقلاب خروج از وابستگی کامل به خارج و قرار گرفتن تصمیمات کشور در دست مردم یمن بود تا دیگر هیچ کشوری بر ملت یمن و تصمیمات این کشور قیمومیت نداشته باشد. این مهمترین هدفی بود که تا کنون محقق شده است.
البرعی هدف دوم این انقلاب را تشکیل ارتش قدرتمند ملی عنوان کرد و گفت: ارتش ما که متشکل از ارتش و کمیتههای مردمی است، برجستهترین صحنههای فداکاری در مبارزه با دشمن و مزدوران سعودی را به نمایش گذاشته و سهم بزرگی در ایجاد نیروهای نظامی جدید داشتهاند، لذا در زمینه نظامی به خودکفایی رسیدهایم و این چیزی است که در سابق محقق نشده بود.
تنها ۶ ماه از انقلاب یمنیها گذشته بود که عربستان با تأسیس ائتلافی متشکل از ۱۷ کشور جهان به ویژه امارات تجاوز نظامی علیه یمن را آغاز کرد. اقدام غیر قانونی و ضد حقوق بشری عربستان در راه اندازی یک جنگ خانمان سوز علیه مردم بی دفاع و بی گناه یمن نشان داد که انقلاب ۲۱ سپتامبر این کشور در واقع به مثابه تیر زهرآگینی بوده که بر قلب خاندان ریاض نشسته و آنها را به شدت خشمگین ساخته بود.
عربستان هدف از تشکیل این ائتلاف و آغاز جنگ نابرابر علیه مردم یمن را «بازگرداندن مشروعیت» به این کشور عنوان کرد که در واقع مقصود آنان بازگرداندن دولت فراری عبد ربه منصور هادی به قدرت بود تا بدین ترتیب، او در ادامه نیز به نقش خود در محقق ساختن منافع و مصالح ریاض در یمن ادامه دهد.
ارتش و کمیتههای مردمی یمن با گذشت چهار سال از مقاومت در برابر تجاوزات دشمنان و مزدوران سعودی- اماراتی و دفاع از مردم خود، با همکاری یگان موشکی و پهپادی یمن و با پیشرفت صنایع نظامی در این کشور و ساخت انواع موشک و پهپاد، توانستند در عملیاتهای متعددی مواضع حیاتی عربستان را از پنجمین سال جنگ هدف قرار دهند و در عملیاتهایی به نامهای «طوفان یمن» فرودگاه و تاسیسات نفتی امارات در ابوظبی و دبی و پایگاههای نظامی الفجیره را در پاسخ به تجاوزگریهای این کشور و در عملیاتهای «شکست محاصره یمن» تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان را در سالهای ششم و هفتم جنگ هدف حملات خود قرار دهند. عملیاتهایی که دشمن را به عقب نشینی از جنوب یمن و پذیرش آتش بس مجبور کرد.
۱۰ شهریور ماه و در آستانه هشتمین سالروز انقلاب یمنیها علیه سلطه عربستان و غرب بر این کشور و با وجود هشت سال جنگ و محاصره، بزرگترین رژه نظامی نیروهای مسلح یمن برگزار شد و در آن، جدیدترین وسایل و تجهیزات صنایع جنگی زمینی، هوایی و دریایی بومی خود را به رخ جهانیان کشیدند.
رهبر جنبش انصارالله در سخنانی تاکید کرد که ارتش یمن از نظر آمادگی، قدرت، ایمان، آگاهی، مهارت و پایبندی به وظایف و مسئولیتهای خود شرایط بهتری دارد و هدف از تمام رژههای نظامی اطمینان بخشی به ملت ما و رساندن پیام به دشمنان حریص و متجاوز است.
«مهدی المشاط»، رئیسشورای عالی سیاسی یمن خطاب به کشورهای متجاوز گفت: ما طی برهه اخیر تسلیحات زمینی و دریایی را توسعه دادیم که قادر است هدف خود را در هر نقطه از کشورمان هدف قرار دهد و این چنین از مردم و حاکمیت خود دفاع میکنیم.
آتش بس یمن که از ابتدای ماه رمضان به درخواست سازمان ملل و با شرایطی از سوی دولت نجات ملی یمن برقرار شده است، بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد برای تمدید دوباره آن، در نهایت حدود یک ماه پیش برای دو ماه دیگر تمدید شد.
هانس گروندبرگ، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن ماه گذشته با صدور بیانیهای از تمدید مجدد آتش بس یمن با میانجیگری سازمان ملل خبر داد. در بیانیه گروندبرگ آمده است که طرفهای درگیر پیشنهاد سازمان ملل را برای تمدید آتش بس در یمن با همان شروط قبلی برای دو ماه دیگر پذیرفتند.
پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است. محمد علی الحوثی نیز با اشاره به نقض آتش بس یمن از سوی ائتلاف سعودی تاکید کرد آتش بس تا ابد ادامه نخواهد داشت، مگر با پیروزی مردم یمن ورفع کامل محاصره و توقف حملات ائتلاف سعودی.
حمید عاصم، عضو هیئت مذاکره کننده دولت نجات ملی در این خصوص گفت: این تعداد نقض آتش بس بیانگر این است که طرف مقابل به ویژه انگلیس و آمریکا خواهان آتش بس نیستند بلکه فقط میخواهند ما تأسیسات نفتی سعودی - اماراتی را هدف قرار ندهیم، زیرا به نفت این دو کشور نیاز دارند.
آتش بس در یمن به علت اینکه ائتلاف سعودی بیش از ۲۳ هزار بار آن را از لحاظ نظامی و امنیتی نقض کرده، به شدت متزلزل شده و صنعا این موارد نقض آتش بس را از اوایل ماه آوریل گذشته تا کنون به صورت مستند ثبت کرده است.