غلامحسین ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیشبینی میشود ۶۶ هزار تن محصول پسته از سطح۱۲۰ هزار هکتار برداشت شود.
او افزود: میزان برداشت پسته از هر هکتار ۷۵۰ کیلوگرم است و این محصول در کنار زعفران، جزء محصولات صادراتی و ارزشمند خراسان رضوی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: براساس آمار موجود از مجموع کل سطح زیرکشت پسته استان، ۶۸ درصد بارور و ۳۲درصد غیر بارور است و سالیانه بین پنج تا هشت درصد به سطح زیر کشت این محصول در استان افزوده میشود.
ساربان بیان کرد: این محصول در اکثر شهرستانهای خراسان رضوی به ویژه در مهولات، خوشاب، بردسکن، رشتخوار و گناباد کشت میشود که به ترتیب رتبههای اول تا پنجم تولید پسته در خراسان رضوی را دارا هستند و سطح زیر کشت در سایر شهرستانها نظیر بجستان، سبزوار، خلیلآباد، تربتحیدریه، تربتجام، تایباد و مشهد نیز هر سال رو به گسترش است.
او تصریح کرد:مهمترین ارقام پسته رایج در استان خراسان رضوی فندقی، کله قوچی، احمد آقایی، اکبری، بادامی سفید و قرمز و عباسعلی است.