مدیرکل امور عشایر استان اصفهان گفت: سالانه ۱۵۰۰ کیلومتر جاده‌ عشایری در استان اصفهان به منظور برطرف کردن آسیب های ناشی از سیلاب، بهسازی و بازگشایی می‌شود.

مختار اسفندیاری گفت: سیلاب از مهمترین دلایل صدمه به جاده‌های عشایری و ایلراه‌هاست و بر همین اساس اداره کل عشایر به منظور تسهیل در تردد و کوچ عشایر عملیات تیغ زنی و بازگشایی را انجام می‌دهد.

او با اشاره به مطالعات و مستندسازی در حوزه جاده‌های عشایری اضافه کرد: تاکنون ۱۲ ایلراه به طول یک هزار و ۹۵۰ کیلومتر در سطح استان نقشه برداری شده است.

مدیرکل امور عشایر استان اصفهان ادامه داد: شناسایی ۵۶ اُتراقگاه، ۷۲ منابع تامین آب و ۱۴ گلوگاه تردد از دیگر مواردی بوده که بر مبنای مطالعات و مستندسازی انجام شده است.

اسفندیاری با بیان اینکه کمبود اعتبارات مهمترین دغدغه در اجرای طرح‌هاست، اظهار داشت: امسال برای احداث ۵۰ کیلومتر جاده عشایری جدید با اعتبار ۲ میلیارد تومان برنامه ریزی شد.

او با تاکید بر اهمیت برنامه ریزی برای ارتقاء و بهبود وضعیت زندگی عشایر تصریح کرد: شناسایی و مطالعه ظرفیت‌های مناطق عشایری و طراحی پروژه‌های قابل اجرا در این مناطق با هدف ایجاد اشتغال پایدار ضرورت دارد.

مدیرکل امور عشایر استان اصفهان تصریح کرد: در سال‌های اخیر ۵۰ هزار سیلندر گاز، یک میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر نفت سفید و ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه پکیج خورشیدی در بین عشایر استان توزیع شده است.

شمار عشایر استان اصفهان بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار است، عشایر ایل بختیاری از خوزستان به شهرستان‌های فریدونشهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ می‌کنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستان‌های سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان می‌شوند، همچنین عشایر عرب جرقویه در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان سکونت دارند.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.