رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه موضوع آب‌های ژرف برای ما ناشناخته است، گفت: از بهره‌گیری آب ژرف برای تامین آب شرب مردم منطقه سیستان حمایت می‌کنیم.

 علی سلاجقه در جریان سفر به منطقه سیستان در خصوص شرایط استحصال آب‌های ژرف در سیستان اظهار داشت: موضوع آب‌های ژرف برای ما همچنان ناشناخته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در خصوص چاه‌های با عمق تا 250 متر به عنوان چاه‌های عمیق با توجه به اینکه نیمرخ عمقی چاه موجود است از لحاظ لایه‌های زمین‌شناسی، نوع مواد و شکستگی‌هایی مانند گسل قابل تجزیه و تحلیل هستند؛ اما زمانی که در خصوص چاه ژرف در عمقی مثل 3200 متر صحبت می‌کنیم، در این حوزه موارد ناشناخته‌ای مثل گسل‌های نهفته مطرح می‌شود که نیازمند بررسی است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن در مورد آب استحصال شده از چاه ژرف باید کمیت و کیفیت به دقت بررسی شود که در این حوزه ظاهراً بررسی‌های انجام شده روی مجموعه آنیون‌ها و کاتیون‌هایی که درون آب وجود دارد نشان داده مشکل خاصی وجود ندارد و با توجه به دبی موجود وضعیت آب به نحوی بوده که پس از فرآیند تصفیه قابل شرب است.

سلاجقه اضافه کرد: فرآیندهایی که در بحث شوری‌زدایی آب حاصله صورت می‌گیرد نیز ترکیبی و پیشرفته است و همین امر راندمان آب را از لحاظ کیفی افزایش داده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: اعلام شده پس از تصفیه حدود 10 درصد پساب تولید می‌شود که در بستر تالاب هامون اجازه تخلیه ندارد و باید برای آن برنامه‌ریزی شود که خوشبختانه با توجه به اعلام مسئولان منطقه نظر به شدت بالای تبخیر از جنبه استحصال نمک وضعیت مناسبی وجود دارد و از بعد اقتصادی می‌شود روی آن حساب کرد.

وی تصریح کرد: در مجموع در بحث آب‌های ژرف با توجه به اینکه نیاز به آب شرب اولویت اول مردم منطقه سیستان محسوب می‌شود ما در این حوزه مشکلی نداریم و حتماً کمک می‌کنیم که آزرده‌خاطری احتمالی مردم از این باب برطرف شود و بدون شک در این زمینه حاکمیت مکلف است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.