آقای سعادتی فرماندار ویژه شهرستان میانه در نشستی با مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان شرقی بر اولویت بخشی بر ساماندهی و رسیدگی به جاذبههای گردشگری میانه تاکید کرد.
آقای سعادتی با بیان اینکه میراث تاریخی شهرستان میانه با توجه به قدمت تاریخی نیازمند بازسازی و و مرمت استاندارد است، افزود: شهرستان آمادگی حمایت و پیشبرد برنامههای مرمت و بازسازی میراث فرهنگی را دارد.
وی ادامه داد: ۲۳ پل و پل دختر میانه نیاز به بازسازی و رسیدگی دارند و براساس ارزش تاریخی از پتانسیل گردشگری و مسافرپذیری برخوردار هستندو باید از این جاذبهها در راستای ایجاد فضای گردشگری استفاده کنیم.
معاون استاندار آذربایجان شرقی از حمام کلهر در بخش ترکمانچای نیز به عنوان یک اثر تاریخی ویژه اما در حال احتضار نام برد و بر ضرورت مرمت و جلوگیری از تخریب بیش از پیش آن تاکید کرد و گفت: راه ابریشم در بخش ترکمانچای نیز میتواند به قطب گردشگری نه تنها برای شهرستان بلکه برای استان تبدیل شود.
آقای سعادتی همچنین لازمه سرمایه گذاری و ایجاد فضای تفریحی و گردشگری در سد آیدوغموش را ورود سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای پیگیری فرایند ارائه تسهیلات و مجوزهای مجتمعهای خدماتی و گردشگری عنوان نمود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه برنامه سازمان میراث در استان را مشخص کردن یک پروژه پیشران در هر شهرستان عنوان کرد و گفت: در میانه نیز کاروانسرای جمال آباد در بین ۴۵ اثر تاریخی برای ثبت جهانی قرار دارد که امروز شاخص ترین اثر در استان شناخته شده و در بازدید ارزیابان مورد تایید و رضایت بود و تلاش داریم این کاروانسرا در ردیف آثار جهانی ثبت شده و میانه به مقصد تورهای گردشگری خارجی تبدیل شود.
آقای حمزه زاده از ساماندهی بیست و سه پل و هماهنگیهای انجام شده جهت بستر سازی این اثر تاریخی جهت آماده سازی ورود سرمایه گذار و اختصاص اعتبارات استانی از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری خبر داد و گفت: در زمینه پل دختر میانه، این پل یکبار مورد مرمت و احیا قرار گرفته ولی به مرور زمان تخریب شده است و این بار توسط دانشگاه هنر مطالعه انجام شده و منتظر نتیجه شورای فنی جهت عملیاتی کردن راهکارهای ارائه شده هستیم.
وی افزود: در حوزه سرمایه گذاری هیچ محدودیتی در ارائه تسهیلات نداریم و تمامی سرمایه گذاریها در حوزه گردشگری بدون محدودیت با دستور رئیس جمهور از صندوق توسعه ملی تسهیلات ارائه خواهد شد.
آقای حمزه زاده گفت: با توجه به اینکه میانه در نمایشگاههای کشوری در حوزه صنایع دستی حضور دائم دارد باید آموزشهای صنایع دستی در شهرستان تداوم داشته باشد و از ظرفیت زندانیان جهت آموزشهای صنایع دستی نیز استفاده شود.