رییس کمیته تخصصی مبحث ۸ مقررات ملی ساختمان گفت: اجرای سازه‌های بنایی مسلح در ساختمان‌های کوتاه مرتبه ۳۰ درصد صرفه جویی در هزینه‌ها دارد.

محمود رضا ماهری در حاشیه همایش آموزشی آشنایی با روش‌های طراحی و اجرای ساختمان‌های بنایی مسلح گفت: استفاده از مصالح بنایی در اجرای ساختمان‌ها از دیر باز در کشور رواج داشته است. اکثر ساختمان‌های موجود در کشور خصوصا در شهر‌های کوچک، بخش ها، روستا‌ها و همچنین در بافت‌های فرسوده و قدیمی کلان شهر‌ها از نوع مصالح بنایی است.

او گفت: آسیب پذیری قابل توجه این ساختمان‌ها در زمین لرزه‌های گذشته با عنایت به عدم رعایت صحیح ضوابط فنی، اهمیت تدوین به روزرسانی، ترویج مقررات ملی ساختمان را آشکار می‌ساخت.

ماهری گفت: از این رو اجرای سازه آجری و بلوک سیمانی مسلح وارد آیین نامه مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان شده است و امید می‌رود فراگیر شدن این روش ساخت تا حجم قابل توجهی بر سرعت اجرا بیافزاید و در کاهش هزینه تمام شده نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.

رییس کمیته تخصصی مبحث ۸ مقررات ملی ساختمان و استاد دانشگاه شیراز گفت: ضوابط طراحی مهندسی و ساخت ساختمان‌های بنایی برای آن دسته از اعضای سازه‌ای و غیرسازه‌ای تدوین شده است که در ساخت آن‌ها از مصالح بنایی استفاده می‌شود، برای نخستین بار در شهرستان مرودشت و در روستای کناره این شهرستان اجرای سازه بلوک سیمانی و آجری مسلح از سوی بنیاد مسکن استان فارس کلید خورد و این طرح در حال اجراست.

ماهری گفت: ساخت سازه بنایی مسلح ویژگی‌های خاصی در کاهش هزینه و سرعت اجرا دارد، مقاومت این نوع سازه‌ها در برابر زلزله بسیار اهمیت دارد و در مقایسه با سایر ساختمان‌های کوتاه مرتبه ارجحیت دارد، اجرای سازه بنایی مسلح در مقایسه ساختمان‌های بنایی با کلاف حداقل ۳۰ درصد در هزینه ساختمان صرفه جویی دارد، سرعت اجرا هم بسیار زیاد است و پیش بینی‌ها این است که اجرای طرح‌های بنایی مسله در ساختمان‌های کوتاه مرتبه در روستا‌ها انجام شود و مورد استقبال روستاییان قرار گیرد.

او گفت: این نوع سازه در پنج طبقه قابل اجرا است و هر چند قرار نیست جایگزین ساختمان‌های آجری با کلاف شود، اما در برابر ساختمان‌های بتنی کوتاه مرتبه ارجحیت دارد و می‌تواند جای آن را بگیرد و با هزینه کمتر و سرعت بیشتر اجرا شود.

به گفته ماهری، در مناطقی که از مصالح بومی مانند سنگ و سیمان در اجرای سازه‌های روستایی استفاده می‌شود نیز چنانچه استادکاران بتوانند روش‌های سازه بنایی مسلح را مطابق با اصول و روش‌های آیین نامه‌ای مبحث هشتم اجرا کنند منع فنی نخواهد داشت و می‌توان برای صرفه جویی در هزینه اجرا حتی از مصالح بومی سنگ و سیمان نیز در این روش ساخت بهره گیری کرد.

در این همایش یک روزه مسئولان نظام فنی روستایی و کارشناسان بنیاد مسکن با آئین نامه و چگونگی اجرای روش‌های ساخت سازه بنایی مسلح آشنا شدند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.