مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال یک هزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی استان به کشت کلزا تخصیص داده می‌شود.

روح الله سعیدی گفت: بر اساس سیاست‌های ابلاغی وزارت جهادکشاورزی مقرر شد امسال یک‌هزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری زیر کشت کلزا برود، البته وجود محدودیت‌های آبی و کمبود آب و زیر بار بودن برخی اراضی استان در فصل کشت کلزا که در مناطق گرمسیر استان تا دهم مهر نیز ادامه دارد، ممکن است موجب شود که این میزان کشت محقق نشود.


بیشتر بخوانید


وی افزود: سال گذشته میانگین برداشت کلزا به عنوان یک محصول استراتژیک در چهارمحال و بختیاری بین ۲ تا سه تن در هکتار بود که البته برخی کشاورزان موفق به برداشت بیشتر از چهار تن در هکتار نیز شدند و در صورت زیر کشت رفتن یک‌هزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی استان، پیش‌بینی می‌شود سال آینده چهار هزار تن کلزا در کل استان برداشت شود.

سعیدی ادامه داد: سال گذشته مساحت اراضی کشت کُلزا چهارمحال و بختیاری حدود ۷۰۰ هکتار بود که البته سطح زیر کشت، بیشتر از این میزان بود که به علت‌های مختلف از جمله کم‌آبی و سرمازدگی بخشی از آن‌ها از بین رفت.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: شهرستان‌های شهرکرد، کیار، بروجن و خانمیرزا از مراکز اصلی کاشت کُلزا در استان هستند و این گیاه بهترین عملکرد تولیدی را در مناطق معتدل دارد و البته ارقام مقاوم به سرما این محصول نیز وجود دارد و تنها در مواردی که کشاورزان تاریخ کاشت را رعایت نکردند، شاهد سرمازدگی این محصول در چهارمحال و بختیاری بودیم و این محصول ریشه قوی‌تری نسبت به سایر غلات دارد.

سعیدی تصریح کرد: سال گذشته قیمت خرید این محصول ۱۵ هزار تومان بود و امسال قیمت خرید تضمینی کُلزا با ۵۷ درصد افزایش به کیلویی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسید و قیمت خرید تضمینی این محصول برای سال آینده هنوز اعلام نشده است.

مدیر زراعت جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: زمان کشت کُلزا در استان از ۱۰ شهریور است و در مناطق گرمتر استان تا ۱۰ مهرماه نیز ادامه خواهد داشت و کشت این گیاه برای پایداری زمین و کنترل برخی از بیماری‌ها موثر است.

وی به کشاورزان استان توصیه کرد: با وجود تنش‌های آبی استان از کشت کلزا به عنوان جایگزین کشت‌های آب‌بَری مانند کشت ذرت و لوبیا استفاده کنند و این محصول در فصل‌های پاییز و زمستان از نذورات جوی بهره‌مند می‌شود و در آغاز سل بعد با پنج تا ۶ نوبت آب‌دهی به ثمر می‌رسد.

سعیدی افزود: کشاورزان با جایگزین کردن دانه‌های روغنی به جای کشت‌های آب‌بری مانند ذرت و لوبیا می‌توانند از مزیت خرید با قیمت تضمینی برخوردار شوند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.