طبق آمار اعلام شده توسط وزارت صمت در پنج ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در مجموع تولید انواع خودروها بین ۵.۷ تا ۱۴۷.۱ درصد رشد یافته است.

طبق آمار اعلام شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در پنج ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در مجموع تولید انواع خودرو‌ها بین ۵.۷ تا ۱۴۷.۱ درصد رشد یافته؛ در حالی که تولید سواری کمترین میزان رشد را داشته، تولید اتوبوس، مینی‌بوس و ون بیشترین رشد را به خود اختصاص داده است.
این در حالی است که آخرین آمار و گزارش ارائه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از وضعیت شاخص‌های صنعت، معدن و تجارت متعلق به یکساله ۱۴۰۰ بود، در نهایت وزارت صمت آمار ۵ ماهه حوزه صنعت، معدن و تجارت کشور را منتشر کرد.

طبق آمار‌های وزارت صمت، در پنج ماهه نخست سال جاری، خودروسازان داخلی ۳۶۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه خودرو از انواع سواری‌ها تولید کرده‌اند که در مقایسه با ۳۴۹ هزار و ۷۰۰ دستگاه تولیدی در پنج ماه ابتدایی سال گذشته، تنها ۵.۷ درصد افزایش یافته که کمترین میزان افزایش تولید انواع خودرو‌ها در این مقایسه آماری است.

در مقابل طی مدت مذکور سال جاری بیشترین درصد افزایش تولید متعلق به سنگین‌های مسافربری (اتوبوس، مینی‌بوس و ون) است که از ۷۶۳ دستگاه در پنج ماهه ۱۴۰۰ به ۱۸۸۵ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده و رشد ۱۴۷.۱ درصدی را ثبت کرده است.

تولید وانت‌ها نیز در این مدت به ۴۰ هزار و ۳۲۴ دستگاه رسیده که نسبت به ۲۷ هزار و ۱۰۸ دستگاه تولیدی در پنج ماهه سال گذشته، ۴۸.۸ درصدی بیشتر است.

تعداد تراکتور تولیدی در پنج ماهه امسال با رشد ۵۳.۴ درصدی نسبت به آمار تولید آن در مدت مشابه سال گذشته به ۱۲ هزار و ۸۹۲ دستگاه رسیده است. این در حالیست که در پنج ماهه ۱۴۰۰ قریب به ۸۴۰۶ دستگاه تراکتور به تولید رسیده بود.

گفتنی است که بر اساس آمار وزارت صمت، در پنج ماهه امسال ۱۰۶ هزار و ۱۰۰ تن لاستیک خودرو در کشور تولید شده که نسبت به ۱۰۵ هزار و ۶۰۰ تن تولیدی در پنج ماهه سال گذشته، ۰.۵ درصد بیشتر است.

در حقیقت بررسی نقطه به نقطه آمار تولید و فروش خودروسازان در هر ماه نشان می‌دهد که در حال حاضر خودروسازان در اکثر خودرو‌ها بیش از آنکه تولید کنند، می‌فروشند؛ این بدان معناست که خودروسازان بیشتر در مسیر تکمیل ناقص‌های ماه‌ها و سال گذشته خود هستند که ماه‌به ماه هم کمتر می‌شود، اما، چون آمار تولید افزایشی نبوده و از تعداد خودرو‌های کف هم به‌مرور کاسته می‌شود، فاصله قابل توجهی در آمار فروش ایجاد نمی‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۰۶ مهر ۱۴۰۱
باید از کسانی ثبت نام شود که نیازمند هستند .من نیازمندم که یک خودروی 206 یا ساینا بخرم و حاضرم تعهد بدهم حداقل تا 5سال دیگر خودرو را نفروشم . ولی متاسفانه شاهد فروش به افرادی هستیم که دلال هستند و برای سود اقدام به ثبت نام میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۰۶ مهر ۱۴۰۱
این نشون میده ه علت بالا بودن قیمت خودرو های سواری، پایین نگه داشتن تیراژ تولید است و نه تحریم چون تولید خودرو های سنگین افزایش یافته است و علت آن هم عدم تاثیر گذاری بر بازار خودرو است.
Iran (Islamic Republic of)
من
۱۰:۳۱ ۰۶ مهر ۱۴۰۱
کمیت مهم نیست ...کیفیت مهمه که هیچ کدام از خودروهای ایرانی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۰۶ مهر ۱۴۰۱
و صد البته قیمت خودرو نیز افزایشی تر شد.ممنون که فکر مردم هستید!بزودی با پایین آمدن قدرت خرید خودروها بی خریدار می ماند!!!
آخرین اخبار