در این بررسی، متخصصان از نوروپاتی یا آسیب عصبی در قرنیه چشم به عنوان عامل آسیب به عصبهای سراسر بدن استفاده کردند. آنان به مطالعه نزدیک به ۳۵۰۰ نفر ۲۱ درصد مبتلا به دیابت نوع دو، ۱۵ درصد مبتلا به پیش دیابت و ۶۴ درصد بدون علائمی از بیماری پرداختند و عصبهای قرنیه هر سه گروه را مورد مطالعه قرار دادند.
متخصصان مشاهده کردند که میزان آسیب دیدگی عصبهای قرنیه در کنار میزان نارسایی در سوخت و ساز گلوکز افزایش پیدا می کند. آسیب عصب قرنیه در افراد مبتلا به پیش دیابت در مقایسه با افرادی که دچار بیماری دیابت نبودند هشت درصد بالاتر بود.
همچنین یافتههای به دست آمده نشان داده است که در بیماران مبتلا به دیابت آسیب عصب قرنیه نسبت به بیماران مبتلا به پیش دیابت ۸ درصد و در مقایسه با افراد گروه سوم ۱۴ درصد بالاتر بود.
به گفته محققان آسیب عصبی با بالا رفتن سطح قند خون و مدت زمان ابتلای فرد به بیماری دیابت، بیشتر می شود.
دکتر "سارا مختار" از دپارتمان پزشکی دانشگاه ماستریخت هلند گفت: بر اساس مطالعاتی که پیش از این انجام گرفته، می دانیم که به طور معمول در مدت سه تا پنج سال بیمار از وضعیت پیش دیابت به دیابت نوع دو می رسد. یافتههای ما نشان می دهد سطح بالای قند خون می تواند مدتها پیش از پیشرفت بیماری دیابت نوع دو به عصب قرنیه آسیب وارد کند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، وی افزود: اندازه گیری آسیب دیدگی عصب قرنیه نسبتا آسان است و شرایطی برای بررسی آسیب عصبی در سایر نقاط بدن فراهم میکند. اگر بتوان آسیب عصبی را زود تشخیص داد، ممکن است بتوان این عارضه و مشکلات ناشی از آن را به تعویق انداخت یا از بروز آن جلوگیری کرد و بنابراین کیفیت زندگی را به میزان قابل توجهی بهبود داد.