همزمان با سالروز شهادت هشتمین ستاره تابناک امامت و ولایت، امام رضا (ع) شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) امروز با برگزاری آیینهای مختلف عزاداری سنتی در شیراز و سومین حرم اهل بیت (ع) در سوگ امام رئوف و عالم آل محمد (ص) گریستند.
هیاتهای عزاداری نیز به همراه دستههای سینهزن و زنجیرزن نیز از مناطق مختلف شیراز و حتی شهرستانها از میدان شهدا به سمت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) حرکت کرده تا متحد و یکپارچه با تجمع خود این مصیبت بزرگ را به آن حضرت و امام عصر (عج) تسلیت گویند.
عاشقان و شیفتگان ثامن الحجج (ع) شب گذشته و امروز با برگزاری آیینهای مختلف در اقصی نقاط استان فارس عشق و ارادت خود را نسبت به حضرت امام رضا (ع) ابراز کردند.
دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با حضور در مساجد، حسینیهها و بقاع متبرکه و ذکر زیارت نامه امام رضا (ع) و دعای آخرین روز صفر به عزاداری و سوگواری پرداختند.
لالهگردانی خادمان حرم مطهر و شام غریبان شهادت امام رضا (ع) پایان بخش برنامههای حرم مطهر در پایان ماه صفر است که امشب همزمان با نماز مغرب و عشا در حرم مطهر برگزار میشود.
امام رضا (ع) در سال ۱۴۸ هجری قمری یعنی حدود (۱۲۹۶) سال پیش در شهر مدینه به دنیا آمد و روز آخر صفر ۲۰۳ هجری قمری به شهادت رسید.
امام هشتم شعیان جهان همواره در زمان عمر با برکت خود با سخنان گهر بارش درصدد سعادت مردم در دنیا و آخرت بود.
نام ایشان (علی) است، ولی بر اساس شیوهای که در میان اعراب مرسوم است، به وی (ابوالحسن) میگفتند. این گونه اسمها را (کنیه) مینامند.
علاوه بر نام و کنیه، گاه عنوان دیگری نیز به افراد میدهند که آن را (لقب) میگویند. امام هشتم دارای لقبهای متعددی است. از جمله معروفترین این القاب، (رضا)، (عالم آل محمد)، (غریب الغرباء)، (شمس الشموس) و (معین الضعفاء) است.
نامیدن هر فرد به این نامها، یعنی اسم، کنیه و لقب دلیل خاصی دارد. گفته اند که وی را به این جهت (رضا) لقب داده اند که خدا از او راضی است.
دوران کودکی و نوجوانی و جوانی امام رضا (ع) در مدینه گذشت. اخلاق نیکو، دانش فراوان، ایمان و عبادت بسیار از ویژگیهایی بود که امام را مشخص میساخت.