جهان هستی همواره درحال شگفتزده کردن انسانهاست.
این شگفتی هم در نجوم و کیهان است و هم در ناشناختههای کره زمین.
تنوع بسیار زیاد شکل ها، رنگ ها، بوها و طعمهای عجیب موجود در میوههای عجیب و غریب شگفت انگیز است.
در این مقاله لیستی از عجیبترین میوههای دنیا گردآوری شده است.
۱. خربزه شاخدار/کیوانو (Cucumis metuliferus)
Cucumis metuliferus نامهای رایج زیادی دارد از جمله خربزه شاخدار، کیوانو، خربزه خوشهای، خیار شاخدار و حتی کیوک آسورائوس. همانطور که از این نامها پیداست، این گیاه بخشی از خانواده کدو (Cucurbitaceae) در کنار سایر میوهها و سبزیجات خوش طعم مانند خربزه، کدو حلوایی و خیار است. خربزههای شاخدار رسیده دارای پوست زرد تا نارنجی و گوشت سبز لیمویی روشن در داخل هستند. این گیاه در اصل از نیوزلند میآید، اما اکنون عمدتاً در ایالات متحده آمریکا، شیلی و استرالیا کشت میشود.
۲. میوه اژدها (megalanthus)
میوه اژدها که با نام پیتایا نیز شناخته میشود، از خانواده کاکتوسها است. پوست صورتی رنگ پر جنب و جوش علامت تجاری این میوه است. در داخل، گوشت میوه سفید برفی را خواهید دید که با دانههای سیاه کوچک خال خالی شده است. طعم کمی اسیدی، مخلوط با شیرینی ملایم، آن را در آب و هوای گرمسیری با طراوت لذت بخش میکند.
۳. دوریان (Durio zibethinus)
دوریان به خاطر بوی تندش معروف است. منشأ آن از جنوب شرق آسیاست، جایی که مسافران از حمل آن در وسایل نقلیه عمومی به دلیل بوی آن به شدت ممنوع هستند! به دلیل اندازه بزرگ، پوست خاردار و عطر شدیدش، در بیشتر مناطق جنوب شرقی آسیا از آن به عنوان سلطان میوه یاد میشود.
۴. دست بودا (Citrus medica)
دست بودا از خانواده مرکبات است. بخشهای انگشت مانندی که به هسته میوه منتهی میشوند همان چیزی هستند که نام آن را به وجود آوردهاند. در چین و ژاپن عمدتاً به عنوان خوشبو کننده اتاق استفاده میشود. در اروپا، میوهای که شکل عجیبی دارد بیشتر یک کنجکاوی است و هنوز به طور گستردهای شناخته نشده است.
۵. میوه شور (Pasiflora edulis)
این خوراکی عجیب و غریب که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت میشود، مدت هاست در سوپرمارکتهای ما موجود است. پوست بنفش تیره جای خود را به گوشتی زرد رنگ و خوشبو با دانههای سیاه میدهد.
۶. Ugli/Tangelo جامائیکایی
میوه زشتی که نام خود را از ظاهر غیرجذاب، خشن و چروکیده خود گرفته است. اصالتاً اهل جامائیکا است، پوست تانگلو مانند بسیاری از اقوام مرکباتی آن نارنجی پررنگ نیست، بلکه بیشتر به رنگ سبز مایل به زرد است. گفته میشود که تانجلو حاصل هیبریداسیون طبیعی بین نارنگی و پوملو است.
۷. رامبوتان (Nephelium lappaceum)
یوه رامبوتان در مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا، عمدتاً در اندونزی، مالزی و تایلند کشت میشود. این میوه غیرمعمول پوست کاملاً چشمگیر و صورتی تا قرمز دارد که با موهایی شبیه مو پوشیده شده است. داخل گوشت سفید مایل به شیری است و طعم شیرین و کمی تند دارد.
۸. تاک شکلاتی (Akebia quinata)
میوههای ارغوانی گیاه تاک شکلاتی به شکل سوسیس و پر از دانه است. با این حال، دانهها طعم شیرین میوه را مختل نمیکنند. درختچه تاک شکلاتی از خاور دور سرچشمه میگیرد و بیشتر در چین، ژاپن و کره یافت میشود.
۹. آتمویا (Annona × atemoya)
آتمویا ترکیبی از شکر-سیب و چریمویا است. منشا آن در مناطق گرمسیری آمریکای لاتین است. میوه به شکل قلب با پوست سبز است. در داخل یک گوشت سفید شیرین را خواهید دید که با دانههای سیاه جاسازی شده است.
۱۰. میوه مار (Salacca zalacca)
میوه نخل سالاک عمدتاً در دو جزیره اندونزی - سوماترا و جاوه رشد میکند. این میوه غیرمعمول نام خود را مدیون پوست قهوهای مایل به قرمز و مار مانند آن است - حتی فلس دارد! شکل و اندازه آن شبیه به انجیر است و نوک آن مشخص است. میوه مار دارای طعمی شیرین است که به خوبی متعادل شده است و کمی ملایمتر است.
منبع:سایت طلا