دانشمندان موسسه علوم غذایی و کشاورزی دانشگاه فلوریدا هشت ترکیب طبیعی افزایش دهنده شیرینی را در مرکبات کشف کردند. این تحقیقات نشان میدهد ، این مولکولها ممکن است به عنوان جایگزین قند در غذا مفید باشند.
پژوهش جدید بر غربالگری متابولیتهای طعم در انواع مختلف مرکبات متمرکز بود. هدف این تحقیق شناسایی شیرین کنندههای طبیعی یا ترکیبات افزایش دهنده شیرینی بود.
یو وانگ، محقق ارشد این پروژه، گفت: این تیم در نهایت هشت مولکول خاص را که تصور میشد در طعم شیرین نقش دارند ، به کار بردند.
جالب اینجاست که یکی از این هشت ترکیب قبلاً برای دانشمندان شناخته شده بود.
ما توانستیم یک منبع طبیعی برای یک شیرین کننده مصنوعی به نام Oxime V (اکسیم V) شناسایی کنیم.
وانگ گفت: قبلاً این شیرین کننده از هیچ منبع طبیعی شناسایی نشده بود.
Oxime V اولین بار حدود ۵۰ سال پیش به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی بالقوه گزارش شد.
از آن زمان تاکنون تحقیقات کمی در مورد کاربردهای تجاری بالقوه آن فراتر از برخی مطالعات سم شناسی گذرا انجام شده است.
تحقیقات اخیر شروع به زیر سوال بردن ایمنی چندین شیرین کننده مصنوعی معمولی، از اثرات منفی بر میکروبیوم روده گرفته تا نگرانی در مورد آنها که باعث اختلال در عملکرد متابولیک میشود ، شده است.
به گفته وانگ ، امید است این تحقیق به شناسایی ترکیبات جدید افزایش دهنده شیرینی کمک کند که بی خطر هستند و به راحتی میتوان آنها را به طور طبیعی تهیه کرد.
هدف این تحقیق ایجاد میوهای است که طعم شیرین بیشتری داشته باشد و در عین حال سطوح پایین تری از قندهای طبیعی را حفظ کند.
وانگ گفت: این شیرین کننده فرصتهای گستردهای را برای پرورش دهندگان مرکبات و برای ارقام اصلاحکننده انتخاب میکند تا بازدهی بالایی از ترکیبات شیرینکننده داشته باشند.
این تحقیق جدید در مجله Agricultural and Food Chemistry منتشر شده است.
منبع: سایت نیواطلس منتشره از دانشگاه فلوریدا