مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: فرونشست زمین و فعال شدن کانون‌های گردوغبار از اثرات خشکسالی در استان اصفهان است.

منصور شیشه‌فروش با بیان اینکه یکی از اثراث خشکسالی فرونشست زمین است، گفت: از ۳۵ دشت استان اصفهان ۲۹ دشت تحت تأثیر کاهش سطح آب‌های زیرزمینی است و متوسط سالیانه یک متر اُفت آب‌های زیرزمینی در سطح آبخوان‌های استان است.

او با بیان اینکه با هماهنگی با سازمان زمین‌شناسی و نقشه‌برداری جی پی اس در دشت‌های استان نصب شد و نرخ فرونشست زمین در دشت‌های اولویت‌دار اصفهان مشخص شد، افزود: مطالعات فرونشست زمین جمع‌بندی و در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفت.

شیشه‌فروش بیان کرد: هیأتی از متشکل از رؤسای سازمان‌های مدیریت بحران، زمین شناسی، نقشه‌برداری، جغرافیا و نماینده وزارت نیرو بازدیدی از اثرات فرونشست زمین در اصفهان داشتند و وضعیت فرونشست زمین را در این شهر رصد کردند.


ارائه بسته راهکار مقابله با فرونشست زمین در اصفهان به هیأت دولت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه فرونشست زمین مناطق مسکونی را نیز تحت تأثیر قرار داده است، گفت: در راستای کنترل فرونشست اجرای طرح‌های تعادل‌بخشی، نصب کنتور هوشمند، تعدیل پروانه چاه‌ها، اجرای الگوی کشت، حذف چمن، مصرف بهینه آب در بخش فضای سبز، صنعت، کشاورزی و خانگی انجام شده است.

او با اشاره به اجرای ۲ هزار هکتار گلخانه و ۱۳۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان اصفهان عنوان کرد: مطالعاتی مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی کشور انجام داده و در جلسه این هیأت ارائه کرد و مشخص شد دستگاه‌ها چه اقداماتی انجام دهند و بر اساس این مطالعات، تأکید شد که زاینده‌رود باید احیا شود تا شرایط فرونشست زمین در اصفهان کاهش پیدا کند.

شیشه‌فروش با بیان اینکه پیشنهادات مرکز تحققات راه و مسکن و شهرسازی کشور درخصوص فرونشست زمین به ستاد بحران کشور ارسال شد، افزود: درخواست کرده‌ایم این پیشنهاد‌ها در شورای عالی مدیریت بحران مطرح شود و پیشنهادی را در هیأت دولت ببرند و پیگیری کنند تا اعتباراتی برای اجرای طرح‌های تعادل‌بخشی منابع آب، تکمیل طرح‌های نیمه تمام آبی استان، تأمین آب استان اصفهان، احیای زاینده‌رود و تالاب گاوخونی و کمک به تأمین کنتور‌های هوشمند اختصاص پیدا کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه از اثرات دیگر خشکسالی و کم آبی گرد و غبار است، بیان کرد: در ۶ ماهه اول سال به علت فعالیت‌های کانون‌های گرد و غبار، ۱۰۶ روز سالم و ۷۹ روز ناسالم در اصفهان داشته‌ایم.

اراضی بیابانی ۱۴ شهرستان اصفهان را فرا گرفته است

او با بیان اینکه وسعت استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار است که ۳.۲ میلیون هکتار آن معادل ۳۰ درصد اراضی بیابانی و شن زار است، گفت: اراضی بیابانی به طور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی در سطح ۱۴ شهرستان از مجموع ۲۸ شهرستان پراکنش دارد.

شیشه‌فروش با بیان اینکه استان اصفهان به عنوان مرکز ثقل مسیر‌های ترانزیتی و صنایع، ۱۰ درصد از بیابان‌های کشور را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: بر اساس مطالعاتی که انجام شده است ۲ میلیون ۸۳۳ هزار هکتار مناطقی از استان تحت تأثیر فرسایش بادی است و وسعت کانون‌های فرسایش بادی استان یک میلیون ۵۵۰ هزار هکتار است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۹۸ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی بلندمدت است، ادامه داد: در سال‌های گذشته ۳۱۰ هزار هکتار نهال کاری و ۳۰ هزار هکتار مالچ‌پاشی برای کنترل کانون‌های فرسایش بادی انجام شده است، اما نیاز است با توجه به این شرایط خاص و طوفان‌های گردوخاک اقدامات ویژه‌ای انجام شود و در این راستا از سازمان منابع طبیعی کشور درخواست کرده‌ایم ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای کنترل کانون‌های فرسایش بادی و به منظور حفاظت از جاده‌ها و بخش‌های کشاورزی و مناطق مسکونی در برابر حفاظت از اثرات گرد و غبار به اصفهان اختصاص پیدا کند.

او خاطرنشان کرد: ۳۱۰ هزار هکتار جنگل‌های دست کاشت بیابانی سبب شده که حدود ۸۳۰ کیلومتر جاده‌ها، ۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۲۷۰ کیلومتر راه آهن و هزار و ۶۰۰ کیلومتر شبکه آبیاری در برابر گرد و خاک محافظت شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار