کرمی گفت: مواردی از این قبیل که محدودهای از موقوفه در مسیر احداث معبر و خیابانی قرار گرفته، بارها درخصوص موقوفهها رخ داده که اوقاف پس از بررسی کارشناسی ارزش موقوفه پیگیر احقاق حقوق آن شده است.
او افزود: البته برخی نهادها موقوفههایی را در استان زنجان تصرف کرده اند، ما برای این موارد حکم قضایی برای استیفای حقوق موقوفه گرفته ایم، ولی با شهرداری چنین مشکلاتی نداریم.
حجت الاسلام کرمی ادامه داد: متاسفانه در زمان حاضر حدود ۹۰ هکتار از باغات اطراف شهر زنجان در محدوده حسن ابدال که موقوفه هستند، تحت تصرف افرادی خاص قرار گرفته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان از وجود ۲ هزار و ۸۰۰ موقوفه شامل ۳۳ هزار رقبه در این استان خبرداد و گفت: بیش از ۸۰ درصد موقوفهها در استان زنجان دارای سند هستند و به صورت جدی پیگیر اخذ سند برای موقوفههای باقیمانده نیز هستیم.
کرمی با بیان اینکه درآمد موقوفات استان زنجان در سال گذشته بیش از ۴۰ میلیارد تومان بود، افزود: این میزان نسبت به سال ماقبل آن (۱۳۹۹)، رشد ۱۰۳درصدی داشت.
او ادامه داد: سال گذشته برای ۱۲۸ مورد از موقوفات سند مالکیت اخذ و هزار و ۳۲۵ فقره پرونده حقوقی نیز برای موضوع سند موقوفات تشکیل شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه عمده نیتهای موقوفهها در این استان به موضوع تعزیهداری امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) اختصاص دارد، گفت: کمترین موقوفات در استان مربوط به موقوفههایی قرآنی است به طوری که میزان درآمد و عواید این موقوفهها در استان به پنج میلیون تومان در سال هم نمیرسد.
او همچنین به انجام وقفهایی با توجه به نیاز جامعه اشاره کرد و گفت: وقف در زمینههای علمی، درمان و بهداشت، پژوهش، ازدواج آسان، اشتغال و کمک به نیازمندان از ضروریات است.