جواد حسینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این تعداد ابتلا در شرایطی است که سال گذشته هیچ مورد قطعی از ابتلا به وبا در خراسان رضوی گزارش نشده بود.
او افزود: هم اکنون با توجه به اینکه وبا در کشورهای همجوار از جمله عراق شیوع پیدا کرده است، این بیماری در مشهد به دلیل تردد و مقصد اصلی مسافران عراقی روند رو به رشدی داشته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: افراد در صورت دارا بودن علائم وبا در بدو ورود به کشور و در مناطق مرزی مورد تست رپید قرار میگیرند و در صورت مثبت شدن نتیجه، به دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای پیگیری اعلام میشود.
حسینی بیان کرد: شیوع بیماری یکی از پیامدهای منفی سفر و گردشگرپذیری برای کشورهایی است که به لحاظ مسافر، مبدا و مقصد گردشگری هستند و کشور عراق نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
او تصریح کرد: زائران در کشور عراق، مواد غذایی را از محلهای مطمئن و بهداشتی تهیه کرده و حتما آب آشامیدنی بستهبندی شده استفاده کنند، از سویی افراد در صورت مشاهده علائمی، چون تب و اسهال به صورت حاد آبکی، بدون دلدرد و دلپیچه، همراه با استفراغ به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۷۵ درصد افراد مبتلا به وبا بدون علامت هستند، تاکید کرد: این موضوع تشخیص زودهنگام بیماری را با مشکل مواجه کرده است، از این رو رعایت شیوه نامههای بهداشتی در پیشگیری از این بیماری مورد تاکید است.
حسینی ضمن تاکید بر اینکه باید غذاها در دمای زیر پنج درجه سلسیوس یا بالای ۶۵ درجه نگهداری شود، اظهار کرد: اگر قرار است غذا بین این دما و خارج از یخچال باشد، نباید بیش از ۲ ساعت بیرون بماند.
او افزود: بیماران زمینهای کنترل نشده، افراد دارای دیابت شدید، سرطانی، دیالیزی و پیوندی باید بیشتر مراقب خود باشند، چراکه مستعد ابتلا به وبا با شدت و عوارض بالایی هستند.