سرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: با توجه به شروع رشد قارچ‌های خودور و سمی در منطقه، مردم از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند.

علیرضا آقاجعفری سرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در خصوص پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های خودرو و سمی، اظهار کرد: با توجه به شروع رشد قارچ‌های خودور و سمی در منطقه، مردم از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، علی‌الخصوص درختان خشک شده می‌رویند و یا قارچ‌های فله‌ای جمع‌آوری شده توسط افراد بومی، خودداری کنند.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: با شروع فصل بهار و پاییز و بروز شرایط مساعد در رشد قارچ‌های خودرو، همه ساله متاسفانه با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی روبه‌رو هستیم.

آقاجعفری می‌گوید: بدون شک برای جلوگیری از این مسمومیت‌ها، آموزش عمومی، اطلاع‌رسانی و ارائه هشدار به‌موقع موثر خواهد بود.

ضرورت خرید قارچ از مراکز مجاز در استان

او ادامه داد: هم‌استانی‌ها برای حفظ سلامت خود و خانواده، قارچ مصرفی را از مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز، خریداری کنند.

سرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری (۵ تا ۱۲ ساعت) پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هر چه سریع‌تر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل کنید.

آقاجعفری گفت: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود.

از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کنید

او گفت: با مشاهده علایم و نشانه‌های بالینی اولیه به‌ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.

سرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.

آقاجعفری عنوان کرد: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماه‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پزکردن، سرخ کردن و بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.