دکتر اکبر نصرالهی رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در جمع دانشجویان چالوس گفت: بعد از درگذشت مهسا امینی عملیات رسانهای و جنگ روانی دشمن در اغتشاشات خیابانی پرحجم و پیچیده بود، اما مغایرتهای زیاد با واقعیتهای صحنه داشت.
او افزود: این رسانهها به طور همزمان از چندین تاکتیک مانند بزرگنمایی اعتراضات، انکار زندگی عادی مردم، بمباران اطلاعات، هزینه از سرمایه و تحریف افکار عمومی و امنیت ایران را هدف قرار داده بودند.
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانههای حرفهای ادامه داد: به طور مثال تلویزیون ایران اینترنشنال با داشتن سناریو و آمادگی قبلی از تمام ظرفیتهای رسانهای خود استفاده کرد و فقط در طی ۱۰ روز بیش از ۱۱۰۰ پست منتشر کرد.
دکتر نصرالهی گفت: صدور حکم قبل از اعلام نتایج بررسی، تحریک بانوان، تشویق به خشونت و حرمت شکنی دینی، القای نارضایتی، خشم و بدبینی به پلیس، القای امید کاذب و شادی مردم از ضرب و شتم پلیس، چند نمونه از محورهای جنگ رسانهای دشمن در پوشش اعتراضات و اغتشاشات بودند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه گفت: تلویزیون سعودی ایران اینترنشنال در پوشش اغتشاشات عملکردی بیسابقه داشت که مصداق انتحار رسانهای بود.
او افزود: این شبکه از ابتدای درگذشت مهسا امینی تاکنون هیچ کدام از برنامههای عادی خود حتی برنامه ورزشی هتریک را پخش نکرد در حالیکه ایران دو بازی مهم مقابل اروگوئه و سنگال انجام داده بود.
دکتر نصرالهی ادامه داد: درگذشت مهسا امینی خبری مهم، تلخ، درخور تأمل و دارای ارزشهایخبری بود، اما اینکه رسانههای غربی بویژه ایران اینترنشنال تمام فعالیتهای خود را تعطیل و فقط به این موضوع بپردازند، غیرطبیعی و ناشی از ناکامی آنان است.
نویسنده کتاب نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری در رسانهها گفت: رسانههای متعادل و بیغرض، با این شیوه بر سر اعتبار رسانهای خود، قمار نمیکنند بلکه همه وقایع دنیا را پوشش میدهند، نه اینکه فقط یک موضوع را، آن هم یکبعدی، مغرضانه و دوگانه پوشش دهند.
او با بیان اینکه فاصله بین واقعیت اعتراضات و اغتشاشات و بازنمایی آن در رسانههای غربی از زمین تا آسمان بود، افزود: رسانههای فارسی زبان بی بی سی و من و تو در بحران اخیر برای ترغیب به خشونت، ایجاد تردید در مردم و کوچک نمایی آرامش در بیشتر مناطق کشور به بزرگنمایی اعتراضات و اغتشاشات روی آوردند.
نصراللهی افزود: پیشرفت تکنولوژیهای ارتباطی اکنون به گونهای که است که همه مردم میتوانند در وقایع مختلف میزان پایبندی رسانهها را ارزیابی کنند.
او افزود: اعتراضات امریکاییها در انتخابات ۲۰۲۰، بستن حساب کاربری ترامپ باوجود ۸۸ میلیون دنبال کننده، بستن کامنتهای مردمی در بی بی سی در جریان مرگ ملکه انگلیس و اعتراضات و اغتشاشات اخیر ایران، ادعاهای رسانههای غربی در مورد میزان پایبندی به آزادی بیان، بیطرفی، حق مردم به دانستن و جریان آزاد اطلاعات را راستی آزمایی کرده است.