جدی رئیس اداره جنگلداری شهری مشهد گفت : درختان کهنسال در هر نقطهای از کره زمین ذخایر ارزشمند ژنتیکی، گیاهشناسی، فرهنگی و حتی تاریخی محسوب میشوند و برای ماندگاری و حفاظت از آنها کوششهای بیشماری میشود؛ درختانی که تعداد و تنوع آنها در شهر مشهد بسیار چشمگیر و حیرتانگیز است.
در این راستا یکی از فعالیتهای شهرداری مشهد در حفظ و حراست از فضای سبز شهری شناسایی و محافظت از درختان کهنسال در حوزه جنگلداری شهری است.
او با توجه به اهمیت حفظ درختان کهنسال به اقدامات ویژه این اداره بهمنظور شناسایی، پلاکگذاری و مراقبت از این درختان اشاره کرد و افزود: در طی سال اقدامات زیادی به هدف بهبود فضای سبز شهری انجام میشود و اداره جنگلداری شهری نیز بهعنوان حلقه میانی مناطق و ادارهکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری برنامهریزیهایی را انجام میدهد که توسط شهرداریهای مناطق اجرایی میشوند. یکی از مهمترین برنامههایی که اخیرا در حال اجراست، شناسایی و پلاکگذاری درختان کهنسال در شهر است که بهمنظور حفظ و اعمال مراقبتهای ویژه از این سرمایههای ملی صورت میگیرد.
رئیس اداره جنگلداری شهری مشهد ادامه داد : تاکنون در راستای این طرح شناسایی و پلاکگذاری درختان کهنسال به تعداد۵۰۰ اصله در معابر اصلی و فرعی شهر مشهد انجام شده است.
جدی با تأکید بر اینکه درختان کهنسال شهر در حقیقت میراث سبز شهر هستند بیان کرد: اقدامات اجرایی مختلفی در طول سال بهمنظور اعمال بیشینه سطح نگهداری برای این درختان انجام میشود که شامل چال کود، هرس، ایجاد باغچه، آبیاری و کوددهی درختان است.
همچنین ابزار و تجهیزات بهتدریج بهروز میشود، دراینراستا برای کوددهی از دستگاهی مخصوص استفاده میشود که با متههای خاص خود میتواند هوا و کود را تا عمق شصتسانتیمتری به خاک اطراف ریشه درختان تزریق کند.
او با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰۰ اصله درخت کهنسال و ارزشمند در شهر شناسایی شده است تصریح کرد : از این تعداد درختان شناسایی شده تاکنون نیمی از آنها پلاکگذاری شده است و بقیه نیز تا پایان سال پلاکگذاری خواهند شد.
البته در فرایند شناسایی این درختان شهروندان نیز میتوانند یاریگر باشند و در صورت شناسایی یکی از این درختان با مراجعه به سامانه www.gsms.mashhad.ir به معرفی و پلاکگذاری این درختان کمک کنند.
رئیس اداره جنگلداری شهری مشهد در زمینه ایده پلاکگذاری درختان تاکید کرد: پیش از این خدمات متعددی همچون کاشت نهال، کوددهی، ایجاد باغچه و بهطورکلی اقدامات امدادی برای درختان شهر انجام میشد، اما پلاککوبی و شناسایی درختان کهنسال تاکنون مورد توجه قرار نگرفته بود، درحالیکه از این طریق میتوان مجموعهای از اطلاعات را جمعآوری و با توجه به حجم خدمات مورد نیاز برنامهریزی کرد.