مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: زراعت چوب، گامی برای افزایش حفاظت از جنگلهاست و میتواند راه حل مناسب پیش روی تقاضای روزافزون صنعت چوب به این ماده اولیه و همچنین عامل بازدارنده قاچاق بیرویه آن باشد.
اصغر احمدی گفت: در گذشته چوب مورد نیاز کشور از طریق برداشت از جنگلهای تجاری شمال، واردات و بخش دیگری نیز در دیگر مناطق کشور تولید میشد که با اعمال ممنوعیت برداشت چوب از جنگلهای شمال و طرح تنفس جنگلها به مدت ۱۰ سال، توسعه جنگلهای چوب در سایر مناطق کشور اولویت قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: زراعت چوب با دوره بهرهبرداری کوتاه مدت میتواند در افزایش حفاظت از جنگلهای استان نقش آفرین باشد.
احمدی در ادامه گفت: پارسال تاکنون میزان ۱۶۷ هکتار از اراضی استان چهارمحال و بختیاری زراعت چوب انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: بیشترین میزان اجرای زراعت چوب در شهرستان کوهرنگ با ۳۷ هکتار سپس شهرستان شهرکرد به میزان ۳۵ هکتار، شهرستان بن با ۳۳ هکتار و در شهرستانهای کیار، بروجن، اردل و لردگان میزان ۶۲ هکتار میباشد.
وی خاطر نشان کرد: افراد میتوانند با کاشت نهال و درخت صنوبر، حجم وسیعی چوب تولید کرده و در این بخش فعال شوند.
احمدی به جایگاه زراعت چوب در جلوگیری از تخریب جنگلها اشاره کرد و گفت: برداشت بیرویه و قاچاق با توجه به اینکه به جنگل آسیب میرساند و باعث از بین رفتن پوشش جنگلی میشود، خاک را نیز بدون عایق و پوشش میکند که بر اثر سیلابها و باران از دسترس خارج میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اضافه کرد: تولید خاک نیز مستلزم هزینههای زیادی خواهد بود و از طرف دیگر اثرات منفی زیست محیطی افزایش دما و ... را نیز در برخواهد داشت.
وی افزود: این فعالیت علاوه بر اینکه به رفع نیازها کمک میکند، عاملی برای صیانت از جنگلهای طبیعی شهرستان است که امروز تحت تخریب قرار دارند؛ اما با فعال کردن این بخش و تأمین نیازهای کشور و شهرستان، مصرف کنندههای برداشت چوب در جنگلها حذف میشوند، بنابراین جنگل میتواند خود را بازپروری و احیا کند.
احمدی اظهار کرد: زراعت چوب یک فعالیت اساسی در کشور است و دولت باید مانند سایر محصولات راهبردی با توجه به محدود بودن منابع تولید و فراوانی بازار تقاضای آن به این محصول اهمیت دهد، چون نیاز اساسی کشور به چوب را تأمین میکند.
وی همچنین به اهداف توسعه زراعت چوب اشاره کرد و یادآور شد: استفاده بهینه از منابع آب و خاک در راستای توسعه پایدار، صرفهجویی ارزی با کاهش یا حذف واردات چوب، کاستن از فشار بیرویه وارده بر عرصههای جنگلی برای تأمین چوب، ایجاد فرصتهای جدید شغلی در بخش اجرا و همچنین در فعالیتهای جنبی و صنایع مرتبط، کمک به امر دستیابی به حفاظت و صیانت پایدار از جنگلهای طبیعی از طریق تأمین نیازهای چوبی و تأمین چوب مورد نیاز بخشهای مصرف کننده تولیدات چوب از مهمترین اهداف توسعه زراعت چوب است.
احمدی پیش بینی کرد: عملیات زراعت چوب در سال جاری در استان به میزان ۱۰۰ هکتار اجرایی گردد.