معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه تمامی داروهای فیبروز کیستیک بایستی از طریق استنشاق با دستگاه نبولایزر استفاده شوند گفت: دستگاه نبولایزر وسیلهای برای رساندن دارو به قسمتهای مختلف دستگاه تنفس از طریق استنشاق است.
حامد یزدانپناه، با بیان اینکه بیماری فیبروز کیستیک یک بیماری وراثتی است که بیشتر روی ریهها تأثیر میگذارد و با تجمع مخاط چسبناک منجر به مشکلات تنفس و عفونتهای ریوی مکرر میشود افزود: فیبروز کیستیک یا CF یکی از شایعترین و جدیترین اختلالات ژنتیکی است که میزان بروز آن یک نوزاد در هر دو تا سه هزار تولد است.
به گفته او، نقص ژنتیکی سبب اختلال در عملکرد نوعی کانال کلریدی تنظیم شونده به نام CFTR و اختلال در عملکرد این کانال باعث تغلیظ و چسبندگی ترشحات ریه، پانکراس، کبد، روده، غدد بزاقی و سیستم تناسلی در این بیماران میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: کودکان مبتلا به این بیماری تا حدی زیادی در معرض عوارض جدی یا حتی مرگ در صورت ابتلا به کرونا هستند.
یزدانپناه یادآور شد: عارضه دیگر این بیماری افزایش میزان سدیم و کلر عرق بدن بوده که یکی از اصلیترین روشهای تشخیص اولیه CF است.