راحله جاتن معاون توانبخشی بهزیستی استان گفت: در حال حاضر ۸ مرکز شبانه روزی وجود دارد که در ۴ مرکز روزانه نیز ۲۰۰ سالمند زن با مراجعه روزانه حدود چند ساعت از آموزشهای مهارتی و برنامههای هنری و توانبخشی استفاده میکنند.
وی بیان کرد: دوران سالمندی یکی از مراحل فرآیند زندگی است و برای هر فردی رخ میدهد، اما برخی در دوران زودرس هستند و برخی در دهه ۸۰ و ۹۰ هم سالمند، اما در این دوران چالشهای روانی و هیجانی سبک زندگی، سطح عملکرد فیزیکی و شناختی، وضعیت اجتماعی، اقتصادی و سطح تحصیلات است.
جاتن اظهارداشت: بررسی وضعیت جمیعت سالمندی از موضوعات مهم است و از آنجا که جمعیت جهان بسرعت در حال سالخورده شدن است بر اساس پیش بینیها جمیعت سالمندی ایران در سه دهه آینده به ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید و میانه سنی جمعیت به ۴۵ سال افزایش خواهد یافت.
این مسئول تصریح کرد: در ایران بیشترین تحولات سالمندی از بیست سال آینده رخ میدهد و در صورت حفظ باروری کنونی در این سال حدود یک پنجم جمعیت ایران در سنین ۶۵ سالگی و بالاتر قرار میگیرند.
جاتن افزود: در استان ۲۴۳۶ سالمند داریم که حدود ۵۰۰ نفر آنها از خدمات مراکز شبانه روزی وروزانه بهرهمند هستند.
جاتن گفت: در حوزه سالمندی میزان تحصیل، وضعیت اقتصادی، آرامش روحی و روانی بسیار اهمیت دارد و تلاش میکنیم شرایط مناسبی برای این گروه در استان مهیا کنیم.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قزوین یادآورشد: در استان قزوین حدود ۸.۹ درصد جمعیت را سالمندان تشکیل میدهند که ۴۰ درصد آنها روستایی و ۶۰ درصد شهری و ۴۷ درصد را مردان و ۵۳ درصد را زنان تشکیل میدهند.
جاتن اظهارداشت: سبک زندگی، نوع تغذیه، مناسب سازی شرایط زیستی در افزایش ضریب امید به زندگی در سالمندان تاثیرگذار است که در ارزیابی انجام شده توسط دیده بان سالمندی در ۹۷ کشور جهان مشخص شده وضعیت شاخصها در جهان ۵۱.۴ درصد و در ایران ۴۳.۱ درصد است که جایگاه ایران در رده ۶۴ نشان میدهد در این زمینه نیازمند سیاست گذاری بهتری هستیم.
وی گفت: ایجاد مراکز روزانه نگهداری از سالمندان، که به ارائه خدمات فرهنگی، ورزشی، اجتماعی به سالمندان میپردازند و نیز پارکهای ویژه برای سالمندان، مراکز نگهداری نیمه وقت و برگزاری برنامههای ویژه و مورد علاقه سالمندان و اعمال سیاستهایی برای آسایش خانوادهها و تامین عاطفی سالمندان، گسترش شهرهای دوستدار سالمند از جمله فعالیتهای مورد توجه در بهزیستی است.