معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: تفت با ۲۱.۱% سالمند، سالخورده‌ترین شهرستان و بافق با ۸.۱% سالمند، جوان‌ترین شهرستان در استان است.

میرزائی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: مطابق با سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵، جمعیت سالمندان ۶۰ سال به بالا در استان یزد ۸/۸ % و در پایان سال۱۴۰۰ بیش از ۱۲۲ هزار نفر یعنی ۹٫۵% کل جمعیت را سالمندان تشکیل می‌دهند. 

او ادامه داد: تفت با ۲۱٫۱% جمعیت سالمند سالخورده‌ترین شهرستان استان و جوانترین شهرستان نیز بافق با ۸٫۱% جمعیت سالمند است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این که حفظ تندرستی و سلامت سالمندان امری امکان پذیر است، افزود: در حیطه بهداشت هدف این است سالمندان با کمترین معلولیت و ناتوانی و حفظ استقلال به زندگی خود ادامه دهند و با داشتن زندگی سالم و مراقبت‌های ویژه این دوران را به دورانی مطلوب و لذت بخش، توأم با سلامتی تبدیل کنند.

میرزائی اصول کاربردی سازمان جهانی بهداشت برای سالمندان، استقلال، مشارکت، مراقبت و درمان، رضایت و حق منزلت بیان کرد و گفت: سازمان جهانی بهداشت رویکرد رسیدن به فرایند زندگی طولانی‌تر همراه با سلامت، مشارکت و امنیت را “سالمندی فعال” معنی کرده است که هدف آن را ارتقاء کیفیت زندگی همراه با افزایش سن اعلام کرده است.

او با اشاره به خدمات ارائه شده به سالمندان خاطر نشان کرد: مراقبت از نظر فشارخون۶۰ سال و بالاتر، غربالگری تغذیه در سالمندان، غربالگری افسردگی سالمندان ۶۰ سال و بالاتر و مراقبت از نظر خطر سقوط و عدم تعادل در سالمندان ۶۰ سال و بالاتر را از جمله مراقبت‌های ادغام یافته سالمندان است.

میرزائی ادامه داد: پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی از طریق خطر سنجی و مراقبت ادغام یافته دیابت، فشارخون بالا و اختلالات چربی‌های خون، برنامه غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان روده بزرگ و ایمن سازی سالمندان در مقابل بیماری‌های کووید و آنفولانزا از دیگر فعالیت‌هایی است که در حوزه بهداشت برای این گروه سنی انجام می‌شود.

او  از شناسایی و غربالگری سالمندان دارای بیماری‌های صعب العلاج و معرفی به تیم مراقبتی حمایتی خبر داد و مهمترین مشکلات را بالا بودن هزینه‌های تست‌های تشخیصی و خدمات تخصصی نظیر سونوگرافی، ویزیت متخصصین، کمبود امکانات مراکز دولتی دارای خدمات تخصصی بسته به نیاز گروه سالمندان هدف نظیر سونوگرافی، کولونوسکوپی در شهرستان ها، مشارکت ناکافی خانواده‌ها در آموزش و مراقبت، به کار نگرفتن توصیه‌ها پس از آموزش توسط خانواده ها، کمبود فضا‌های رفاهی و آموزشی مورد نیاز ویژه سالمندان و تمایل پایین گروه سنی سالمندان برای مراجعه به مراکز جهت دریافت خدمات به دلایل زمان گیر بودن خدمات و نداشتن تلفن همراه بیان کرد.

میرزائی با اشاره به رشد جمعیت سالمند در ایران تصریح کرد: جمعیت سالمندان طی دوره ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵ بیش از ۱/۵ برابر افزایش داشته است و پیش بینی می‌شود نسبت جمعیت سالمند در ایران به کل جمعیت از ۱/۹ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۴/۲۰ درصد در سال ۱۴۴۰ برسد و در سال۱۴۰۰ (۲۰۲۰ میلادی) بیش از ده درصد جمیت کشور و در سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۲۶ میلیون نفر سن بالای ۶۰ سال خواهند داشت.

ششم تا دوازدهم مهر هفته جهانی سالمند نامگذاری شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.