صادق برزگر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران از ایجاد سرای نوآوری گردشگری در استان خبر داد و گفت: باید از فضای مناسب موجود و با بهرهگیری از خرد جمعی با فعالان مربوط گامهای موثر و اجرایی خوبی در حوزه گردشگری برداریم.
اوافزود: از دانشگاها این استان میخواهم بهعنوان اتاق فکر گردشگری با در نظر گرفتن آسیبشناسی در این حوزه به دنبال ارائه ایدههای نوآور همراه با راهکارهای عملیاتی باشند.
برزگر رشتههای گردشگری مازندران در کشور را بینظیر دانست و گفت: این استان با توجه به ظرفیتهای متعددی که دارد از شاخههای مختلف گردشگری برخوردار است، اما برخی از استانها شاید فقط پنج مورد از این شاخها را داشته باشند.
او با اشاره به جایگاه نامناسب گردشگری استان از فرآیند اعطای مجوز و استعلامهای متعدد در حوزه گردشگری انتقاد کرد و افزود: برای اجرای یک پروژه بومگردی یا هتلآپارتمان در یک روستا باید ۱۳ استعلام گرفت و سه سال زمان صرف کرد.
برزگر وضعیت موجود در گرفتن مجوزها گردشگری در مازندران را یک چالش برشمرد و گفت: این در حالی است که برای دریافت مجوزهای ساخت ویلا تنها سه ماهه زمان نیاز است.
او افزود: طرح جامع گردشگری که بیش از ۵۰ سال از تهیه آن در کشورهای پیشرفته میگذرد به یک چلش در کشور ما تبدیل شده و برای کاربردی شدن آن باید این طرح با رویکرد آمایشی تهیه شود.
برزگر گفت: در این راستا استارت آپها نقش ویژهای در رونق گردشگری دارند که با ارتباط دادن بین نوآوران و سرمایهگذاران میتوان پیشرفتهای بزرگی در این صنعت ایجاد کرد.