جابجایی ساختمان شهرداری نهبندان از داخل حریم قلعه تاریخی این شهر به ساختمان جدید موضوع داغ جلسه دو ساعتهای بود که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، رئیس مجمع نمایندگان استان و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی برگزار شد و پیشنهادات زیادی برای این امر ارائه شد.
در این جلسه قرار شد ساختمان فعلی شهرداری به میراث فرهنگی تحویل شود و از سوی دیگر اعتباری برای ساخت ساختمان جدید شهرداری اختصاص یابد تا شهرداری به ساختمان جدید منتقل شود.
آن طور که شبانی رئیس نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهبندان میگوید ساختمان شهرداری نهبندان در حاشیه قلعه تاریخی این شهر واقع شده و به گونهای این قلعه در دل املاک شهرداری نهبندان قرار دارد و باید اراضی اطراف این قلعه آزاد سازی شود تا بتوان برای مرمت بیشتر این قلعه اقدام کرد.
البته شهردار نهبندان نیز در قبال این خواسته میراث فرهنگی درخواست دیگری را مطرح کرد، خواستهای که منجر به اعطای تمام ساختمانهای اطراف قلعه که در تملک شهرداری است و ساختمان شهرداری به متراژ یک هکتار به میراث فرهنگی میشود.
ساختمان در حال ساخت شهرداری نیازمند اعتبار
شهردار نهبندان از در حال ساخت بودن ساختمان جدید شهرداری نهبندان در این جلسه خبر داد و گفت: برای ساخت این بنا نیاز به اعتبار داریم و در واقع اگر هزینه ساخت ساختمان جدید شهرداری به طور کامل پرداخت شود ساختمان فعلی شهرداری و ساختمانهای اطراف قلعه که در تملک شهرداری است را آزاد میکنیم.
صادق بختیاری افزود: در صورتی که ساختمان فعلی شهرداری تحویل میراث فرهنگی شود میتوان از آن به عنوان موزه صنایع دستی و گردشگری استفاده کرد.
ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در مسجد ابوالفضل (ع) نهبندان هم دیگر موضوع مطرح شده در این جلسه بود که مقرر شد تا میراث فرهنگی طرح جامعی برای آن ارائه کند و اعتبار آن از محل اعتبارات سفر دوم ریاست جمهوری به استان تامین شود؛ همچنین مقرر شد این طرح در قالب تفاهم نامهای بین میراث فرهنگی و اداره اوقاف و امور خیریه استان و با مدیریت فرمانداری نهبندان پیگیری شود.
ایجاد پیست شتر دوانی در چاهداشی و دهسلم و ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی نهبندان به اداره هم از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.
پنج پیشران برای توسعه استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در این جلسه با بیان این که برای توسعه اقتصادی استان ۵ پیشران تعیین و احصا شده است اظهار کرد: این پیشرانها در بخشهای کشاورزی، معدن، گردشگری، اقتصاد مرزی و خدمات فناوری اطلاعات است و از آنجا که این استان و به ویژه شهرستان نهبندان ظرفیت زیادی برای توسعه بخش گردشگری دارد از تمام ظرفیتهای موجود استان برای توسعه این بخش استفاده خواهیم کرد.
اشرفی اضافه کرد: یک سری زیرساختها برای گردشگری نهبندان نیاز است که همه توان و ابزارهای استان برای این منظور در خدمت صنعت گردشگری خواهد بود تا بتوان این صنعت را احیا کرد.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی نیز در این جلسه بر ایجاد جاذبه برای گردشگری کویر تاکید کرد و گفت: با وجود این که گرمترین نقطه کره زمین در ریگ یلان نهبندان واقع شده، اما تا کنون از ظرفیت گردشگری کویر نهبندان به درستی استفاده نشده است و هنوز در زیرساختهای اولیه برای این صنعت مشکل داریم.
نخعی اضافه کرد: قلعه شاهدژ نهبندان جزو معدود قلعههای سنگی ایران و جهان است که با ثبت جهانی این قلعه ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری نهبندان ایجاد میشود.
او ادامه داد: اینکه چرا تاکنون بخش خصوصی در حوزه گردشگری به درستی عمل نکرده است باید آسیب شناسی شود و از طرفی نیاز است تا جاذبههای گردشگری نهبندان به صورت یک مستند گردآوری شده و از این مستند در جاهای مختلف برای معرفی صنعت گردشگری نهبندان استفاده شود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی همچنین به موضوع خانههای جدید در بافت تاریخی نهبندان اشاره و اظهار کرد: متأسفانه شهرداری در دورههای قبل مجوزهایی برای ساخت خانههای مدرن در بافت تاریخی این شهر صادر کرده که این وجهه خوبی از نظر تاریخی برای این شهر با قدمت بالا ندارد و نباید از این به بعد چنین مجوزهایی صادر شود.