حجت‌الاسلام محمدلو گفت: در مسئله اخیر، سرویس‌های خارجی از سطح زبان و مذهب گذر کردند و به ساحت بدن و  جنسیت رسیدند.

حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا محمدلو، کارشناس رسانه و پژوهشگر علوم اجتماعی در برنامه «امواج شبهه» رادیو گفت‌وگو درباره نقش سرویس‌های خارجی در ایجاد گسل در قومیت‌ها، مذاهب و اقلیت‌ها گفت: اصل مسئله در این ۱۵ روز اخیر مسئله امنیت بوده است. یعنی یک نبرد تمدنی در حال رخ دادن است و این نبرد تمدنی در ساحت امنیت بروز و ظهور پیدا می‌کند. 

حجت‌الاسلام محمدلو ادامه داد: یعنی دو طرف قضیه بر یک موضوع متمرکز شدند و تمام تلاش‌های رسانه‌ای، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در خدمت این است که این موضوع را به نفع خود مصادره کنند. از دوران قدیم تا امروز مراحل مختلفی برای تزلزل تمامیت ارضی یک جامعه صورت گرفته است. 

این کارشناس رسانه با بیان اینکه امنیت در زمان قدیم به مباحث نظامی تکیه داشت، افزود: از لحاظ زمانی که جلوتر می‌آییم، مباحث سیاسی وارد مقوله امنیت می‌شود. در دوره اخیر امنیت پایه جدیدی پیدا کرده و ایدئولوژی و معرفت پایه آن شده است. یعنی گسل‌هایی که شاهدش هستیم، به منطق و سطح شناختی جامعه ضربه می‌زنند که به عنوان جنگ شناختی از آن یاد می‌کنیم. 

این پژوهشگر علوم اجتماعی گفت: اینکه جمهوری اسلامی به میدان جنگ‌های شناختی، ایدئولوژی و جنگ روانی تبدیل شده به این موضوع برمی‌گردد که جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تا الان فرهنگ پایه است. یعنی مبنا و محور اصلی انقلاب اسلامی فرهنگ است. سیاست، اقتصاد و امنیت ذیل مباحث فرهنگی قرار دارد. این موضوع باعث می‌شود که نبرد‌هایی در کردستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان و ... شاهد باشیم. 

این کارشناس رسانه با اشاره به اینکه در قضایای اخیر سه محور را شاهد بودیم، گفت: مسائل اخیر، هم قومیت محور بود، هم مذهب محور بود و هم جنسیت محور شد. یعنی در گذشته دعوا‌ها بر سر شیعه و سنی، ترکی، فارسی، عربی و لری بود. اما در مسئله اخیر از سطح زبان که بحث قومیت بود و از سطح مذهب گذر کردند و به ساحت بدن و بحث جنسیت رسیدند. 

حسن صدرایی عارف، کارشناس رسانه و مدیرکل فضای مجازی مجمع جهانی اهل بیت درباره تفرقه‌افکنی در استان‌های کشور با ابزار رسانه گفت: ما در بعضی مواقع ابتدا سوال می‌کنیم که چند درصد از زندگی‌مان متاثر از فضای رسانه است. بعد که اتفاقات مهم بین‌المللی را مرور می‌کنیم، می‌بینیم رسانه در این اتفافات دخیل بوده است. 

صدرایی عارف ادامه داد: مسائل منطقه‌ای یا ملی مانند انتخابات را که مرور می‌کنیم، در مطالعه روند نظرسنجی نهاد‌های معتبر و نرخ رشد به رسانه می‌رسیم. خانواده‌ها را که بررسی می‌کنیم، می‌بینیم هر یک از اعضای خانواده با موبایل بیدار می‌شوند، با موبایل صبحانه می‌خورند، سرکار، سر کلاس و ... می‌روند. حتی موقع خواب هم موبایل زیر بالش گذاشته می‌شود تا بین ما و آن فاصله‌ای نباشد؛ بنابراین مناسبات تمام افراد جامعه متاثر از فضای رسانه و فضای مجازی است. 

این کارشناس رسانه با بیان اینکه رسانه در اتفاقات اخیر نقش داشت، افزود: یکی از دوستان بنده که روان‌شناس است، با بعضی از دستگیر شده‌های حوادث اخیر گفتگو کرده بود. به عنوان مثال، ۷۰ درصد آن‌ها پایین‌تر از ۲۵ سال هستند. فرض کنید ۸۰ درصد تحصیلاتشان پایین‌تر از کارشناسی است. از جهت فضای خانوادگی ۷۰ درصدشان از نوع خانواده‌های از هم گسیخته است. این فرد گفت که ۱۰۰ درصدشان متاثر از فضای مجازی و گیمر بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار