چیتیان گفت: با توجه به میزان آب موجود فعلی در سد زاینده‌ رود، احتمال بازگشایی این رودخانه برای کشت پاییزه ضعیف است.

محمود چیتیان گفت: اکنون مقدار آب موجود در سد ۱۵۱ میلیون مترمکعب، میزان ورودی آن ۶ مترمکعب بر ثانیه و میزان خروجی آن برای تامین آب آشامیدنی حدود ۱۷ مترمکعب بر ثانیه است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب  منطقه‌ای اضافه کرد: از طرفی گزارش‌های اداره کل هواشناسی استان حاکیست که پاییز امسال کم بارش خواهد بود به همین دلیل از لحاظ فنی احتمال ضعیفی وجود دارد که این رودخانه برای کشت پاییزه در آبان امسال رهاسازی شود.

او با اشاره به رصد روزانه وضعیت سد و سرچشمه‌های رودخانه ادامه داد: سال آبی گذشته از لحاظ ورودی آب به مخزن سد، سال مناسبی نبود و خشکسالی در پاییز امسال  نیز استمرار یافته است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اضافه کرد: بازگشایی زاینده‌رود بر اساس ابلاغ سالانه مُبتنی بر برنامه منابع و مصارف حوضه آبریز انجام می‌شود، بر همین اساس جلسات مُکرری از ابتدای سال با حضور ذینفعان بخش کشاورزی برگزار شده و اکنون آگاهی و اطلاعات کشاورزان نسبت به وضعیت این سد کاملا به‌روز است.

چیتیان، روند بازگشایی سد برای کشت پاییزه را در وهله نخست تقاضا و نیاز آبی کشاورزان و سپس اعلام به سازمان جهاد کشاورزی دانست و گفت: سازمان جهاد کشاورزی درخواست کشاورزان را به شرکت آب منطقه‌ای اعلام می‌کند و این درخواست توسط آب منطقه‌ای بررسی و در صورت امکان تامین منابع آبی و پس از تصویب آن در کارگروه سازگاری با کم‌آبی و ابلاغ برنامه، اجابت خواهد شد.

او ابراز امیدواری کرد که بارندگی به حد مناسبی برسد تا بتوان به نیاز کشاورزان پاسخ داد، هرچند که در حال حاضر شرایط تابع وضعیت هیدرولوژی (آب شناسی) حوضه زاینده‌رود است.

معاونت حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به اینکه در سال گذشته این رودخانه در ۱۰ نوبت برای کشاورزان شرق و غرب استان بازگشایی شد، گفت: تمام مراحل بر اساس تصمیم کارگروه سازگاری و کمیته‌های مربوطه صورت گرفته است.

سد زاینده‌رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید، در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

زاینده‌رود که نقش اصلی و مؤثری در پایداری محیط‌ زیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.