رژیم غذایی مدیترانهای شامل مصرف زیاد سبزیجات، حبوبات، میوه ها، ماهی و چربیهای سالم مانند روغن زیتون و مصرف کم محصولات لبنی، گوشت و اسیدهای چرب اشباع شده است.
ایزابل گلانس، نویسنده این مطالعه، از دانشگاه لوند در سوئد، گفت: مطالعات قبلی در مورد تأثیر رژیم غذایی بر خطر زوال عقل نتایج متفاوتی داشته است.
در حالی که مطالعه ما ارتباط احتمالی بین رژیم غذایی و زوال عقل را رد نمیکند، ما ارتباطی را در مطالعه خود پیدا نکردیم، که دوره پیگیری طولانی داشت.
در یک مطالعه محققان ۲۸۰۰۰ نفر را از سوئد شناسایی کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۵۸ سال بود و در شروع مطالعه دچار زوال عقل نبودند.
آنها در یک دوره ۲۰ ساله پیگیری شدند. در طول مطالعه، شرکتکنندگان یک دفترچه غذایی هفت روزه، یک پرسشنامه دقیق فراوانی غذا را پر کردند و یک مصاحبه را تکمیل کردند. در پایان این مطالعه، ۱۹۴۳ نفر یا ۶.۹ درصد مبتلا به زوال عقل از جمله بیماری آلزایمر و دمانس عروقی تشخیص داده شدند.
محققان بررسی کردند که رژیم غذایی شرکت کنندگان چقدر با توصیههای غذایی معمول و رژیم غذایی مدیترانهای مطابقت دارد.
پس از تنظیم سن، جنسیت و تحصیلات، محققان ارتباطی بین پیروی از یک رژیم غذایی معمولی یا رژیم مدیترانهای و کاهش خطر زوال عقل پیدا نکردند.گلنز خاطرنشان کرد که تحقیقات بیشتری برای تایید یافتهها مورد نیاز است.
دکتر نیلز پیترز، از دانشگاه بازل در سوئیس، که سرمقالهای را به همراه این مطالعه نوشت، گفت: رژیم غذایی به تنهایی ممکن است تأثیر کافی بر حافظه و تفکر نداشته باشد، اما احتمالاً یکی از عوامل دیگر است که بر روی حافظه تأثیر میگذارد.
راهبردهای غذایی همچنان به طور بالقوه همراه با سایر اقدامات برای کنترل عوامل خطر مورد نیاز خواهند بود.یکی از محدودیتهای این مطالعه، خطر گزارش اشتباه شرکتکنندگان درباره عادات غذایی و سبک زندگیشان بود.
این مطالعه در ۱۲ اکتبر ۲۰۲۲، شماره آنلاین Neurology منتشر شده است.
منبع: سایت مدیکال اکسپرس