دکتر احسان ریخته گر با ارائه گزارشی از وضعیت ریسک فاکتورهای بیماریهای غیرواگیر گفت: طبق این بررسی، ۶۷ درصد مردم استان اضافه وزن دارند و چاق هستند که این رقم کمی کمتر از سال ۱۳۹۵ است.
به گفته وی، در این خصوص درصد افراد دارای اضافه وزن در سال ۱۴۰۰ حدود سه درصد کاهش یافته ولی افراد دارای چاقی (شاخص بی ام آی بالای ۳۰) بیش از ۲ درصد افزایش داشته است.
وی اظهار کرد: همچنین در پنج سال بین ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰، افراد دارای فشار خون از ۲۷ درصد به ۳۰ درصد، دارای دیابت از ۱۰.۴ به ۱۱.۷ درصد، افراد دارای فاکتور پیش دیابتی از ۲۰ به حدود ۲۵ درصد و افراد با کلسترول بالا از ۴۹ به ۵۷ درصد رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی یادآور شد: طبق بررسیهای صورت گرفته، ۴.۵ درصد مردم استان مبتلا به آسم یا بیماریهای تنفسی هستند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی با اشاره به لزوم اجرای سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در استان گفت: در این راستا باید با همراهی بخشهای مختلف بهویژه مراکز دانشگاهی، برنامههایی با توان کارشناسی بالا تدوین شود.
رضا ابراهیمی افزود: متاسفانه طبق آمارها، روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر در استان رو به افزایش است که باید این روند متوقف و حتی کاهشی شود.
وی اضافه کرد: دستگاههای مختلف اجرایی به ویژه بهداشتی و درمانی و نهادهای دخیل در کاهش ریسک فاکتورهای بیماریهای غیرواگیر باید در این خصوص ورود جدی داشته و برنامه ریزی لازم را انجام دهند.
ابراهیمی با قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی بخاطر انجام کارهای مقدماتی برای تدوین سند پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در آذربایجان غربی گفت: کارگروههای ۱۰ گانه تمهید شده برای تدوین این سند، پیشنهادهای عملیاتی داشته و کار کارشناسی روی برنامهها صورت گیرد.
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه باید از ظرفیت همه نهادهای دخیل در این خصوص استفاده شود، ادامه داد: همچنین دانشگاهها باید در این کارگروهها مشارکت داشته باشند و از ظرفیت علمی مراکز دانشگاهی نیز باید بیشترین استفاده را ببریم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: ۷۸.۵ درصد مرگ و میر در استان بر اثر بیماریهای غیرواگیر و ۱۱.۸ درصد هم بر اثر سوانح و حوادث از جمله تصادفات رانندگی است.
دکتر امین ولی زاد افزود: متاسفانه روند افزایشی بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها و مرگ و میر ناشی از آن در استان بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ رو به افزایش است.
در این جلسه، در خصوص راهکارهای پیشگیری از افزایش و حتی برنامه ریزی برای کاهش بیماریهای غیرواگیر در استان بحث و تبادل نظر شد.