کشورهای اروپایی این روزها از لحاظ اقتصادی در شرایط مناسبی نیستند. این گفته را نه تنها نشریهها و اخبار که حتی حال و روز این روزهای مردم در کوچه و خیابانهای اروپا هم تایید میکند.
اصرار مقامات اروپایی به تشدید تحریمهای اقتصادی علیه روسیه، منع خرید نفت و گاز از مسکو و ادامه کمکهای هنگفت نظامی به اوکراین برای تاب آوردن در این درگیری نظامی روز خوش برای اروپاییها باقی نگذاشته است.
این روزها خیابانهای انگلیس، فرانسه، ایتالیا و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی مملو از مردمی است که به سیاستهای مقاماتشان اعتراض دارند و از هزینههای سرسام آور این روزهای زندگی به ویژه در بخش سوخت و انرژی شکایت دارند.
تصاویری که نشان میدهند پلیس فرانسه برای ورود هر ماشین به پمپ بنزین باید از خالی بودن باک ماشین مطمئن باشد، تصاویری است واقعی از آنچه امروز مردم در اروپا آن را تجربه میکنند. سیاستهای ریاضتی در عرضه استفاده از انرژی و سوخت که در برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه و انگلیس به مرحله اجرا رسیده از ناخوش احوالی این روزهای اروپا در بخش اقتصادی حکایت میکند.
بسیاری از کارشناسان در حوزه اقتصادی بر این باورند این روزها باید اوضاع در بیشتر کشورهای اروپایی را به بعد و قبل از جنگ اوکراین تقسیم کرد. جنگی که شاید خودشان تصور نمیکردند تا این اندازه بر اقتصاد و اوضاع اجتماعی در این کشورها تاثیرگذار باشد.
پایگاه خبری «مدرن دیپلماسی» در گزارشی تفصیلی نوشته تقریباً این روزها تمام مردم اروپا خواستار خروج کشورهایشان از ناتو هستند. این اعتراضات به نوشته این پایگاه خبری اصلاً موضوع جدیدی نیست. از زمانی که فشارهای اقتصادی بر مردم در بخشهایی از اروپا به دلیل حجم زیاد حمایتهای مالی دولتمردان از اوکراین افزایش یافت، همگی به سیاستهای آنها در قبال اوکراین و هزینههایی که حضور در ناتو در زندگی تک تک اروپاییها دارد، اعتراض کردند.
مردم چک در پراگ ماه گذشته به خیابانهای ریختند و خروج از ناتو را فریاد زدند. در این اعتراضات که به گفته مدرن دیپلماسی بیش از ۷۰ هزار نفر در آن شرکت کرده بودند مردم تنها یک خواسته داشتند؛ خروج از ناتو میتواند اروپا را نجات دهد.
این تظاهراتها در ماههای اخیر، اما تقریباً در تمام شهرهای اروپا فراگیر شد. مردم اروپا در تمام این تظاهراتها تنها خواستار صرفه جویی در هزینههای هنگفتی شدند که حضور در ناتو برای آنها به ارمغان آورده است. هزینههایی که اگر بخشی از آنهاکم شود شاید دیگر نیازی نباشد که اروپاییها در زمستان سرد به سیاست ریاضت انرژی روی بیاورند.
اما سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا همان ناتو که در ۴ آوریل ۱۹۴۹ میلادی با هدف دفاع جمعی در واشینگتن دی سی پایه گذاری شد تا به امروز هزینههای زیادی روی دست همپیمانانش گذاشته است. تا آنجا که اگر در شرایط بحرانی و زمانی در جایی از اروپا یا پایگاههای آمریکا درگیری رخ دهد همه اعضا طبق مقررات این پیمان باید در هزینههای آن مشارکت داشته باشند که البته این امر در برهههایی از تاریخ برای کشورهای اروپایی به ویژه دردسرساز شده است.
پیمان ناتو که بر اساس نیرو، تجهیزات، تقویت امنیت و دفاع مشترک پایه گذاری شده است در حال حاضر و با وجود جنگ در اوکراین در شرایط ویژهای قرار دارد. با این حال تمام اعضای این پیمان سهم یکسانی در تامین هزینههای آن ندارند.
یکی از اهداف توافق شده برای اعضای اروپایی ناتو این است که تا سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی باید صرف موضوعات دفاعی شود، اما به دلیل مشکلات اقتصادی به ویژه در سالهای اخیر بسیاری از اعضای ناتو در رسیدن به این هدف ناکام ماندند.
پس از آمریکا و آلمان به عنوان دو کشوری که بیشترین مشارکت را در تامین هزینههای نظامی و دفاعی در ناتو بر عهده دارند، انگلیس قرار دارد که ۱۱.۲۹ درصد در تامین هزینههای ناتو نقش دارد. فرانسه و ایتالیا نیز به ترتیب ۱۰.۵۰ و ۸.۷۹ درصد در گرداندن این پیمان نظامی نقش دارند. پس از این کشورها هم کانادا با مشارکت ۶.۸۸ درصدی قرار دارد.
حالا صرف نظر از هزینههای دفاعی، اداره یک ائتلاف سیاسی بین قارهای سالانه حدود ۳ میلیارد دلار هزینه دارد؛ که این هزینهها طبق توافقاتی میان اعضای آن تقسیم شده است.
همین اصول و قوانین است که شاید امروز در حالی که چند ماهی از آغاز درگیریهای نظامی در اوکراین میگذرد اعضای آن را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
بیشتر بخوانید:
تظاهرات آلمانیها برای توقف ارسال سلاح به اوکراین
کمبود سوخت در فرانسه پس از اعتصاب در پالایشگاهها
این، اما تمام مشکلات این روزهای اروپاییها نیست. اروپا چند سالی میشود که با شکاف داخلی محسوس در زمینه سیاسی و اجتماعی مواجه شده است. شکافی که از زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تشدید شد و تمامی کشورهایی که راستگرایان در آن حکمرانی میکردند خواستار ادامه راه انگلیس در این عرصه شدند.
حالا اگر تحولات در عرصههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به همین روال و با همین سرعت پیش برود شاید اروپا در آیندهای نه چندان دور دچار چنددستگی و نفاق از داخل شود و ظاهر سیاسی این منطقه دستخوش تغییراتی اساسی در عرصههای داخلی شود.
اروپا قادر نیست قائم بایستد تنها نیاز به یک تلنگر داره
تا با مغز بزمین بخورد
صداهای نزدیک تر رو نمیشنید
ناتو دیگر دسترسی به سلاح هسته ای نخواهد داشت (چون آمریکا هم بدون شک نابودی خودش رو نمیخواد و در جنگ با روسیه شریک نخواهد بود)
28 کشور ناتو بدون سلاح اتمی هستند و روسیه میتونه حمله هسته ای خودش رو شروع کنه
و حتی برخی از آن به اصطلاح کشور های ناتو از یک استان ایران هم کوچک تر هستند قدرت پدافندی بسیار ضعیفی هم دارند مثل آلبانی و یونان و بلژیک و......
تاریخ و جغرافیای واقعی را مطالعه کنید.
بنظرتون ایران چقدر هزینه میکنه؟ما ۶۰۰ جور نیروی نظامی مختلف با ۲ میلیون نفر داریم که کارایی لازم رو هم ندارن
انکلیس در ۵ قاره جهان هم حضور داره با ۱۵۰ هزار نظامی
برادر من اگر یکم عقل داشتی و حساب کتاب حالیت بود حرفمو میفهمیدی
آمار کشته و جانباز و زخمی و هزینه های مارو نگا کن
آمریکا در دوجنگ با عراق و افغانستان ۴ هزار کشته داده اسراییل هم در ۱۵ سال اخیر ۵ زخمی داده
ما هرروز ۶۰۰ تا سردار شهید داریم.در سوریه چقدر شهید و جانباز دادیم؟
امریکا با ۲ هفته جنگ و ۱۵ زخمی صدام رو اعدام کرد
ما ۸ سال جنگ کردیم و ۲۳۰ هزار شهید و ۱ میلیون جانباز دادیم اخرشم صلح کردیم
چطور فهمیدی این بنده خدا طرفدار آمریکا و انگلیسه که میگی آمریکا و انگلیس جونت؟
یعنی چی تا کسی حرفی خلاف میلتون میزنه میخواید ربطش بدید به یه جایی؟!
بس کنید بابا، بهتره تو سرت رو از گوشی در بیاری و با واقعیات روبرو بشی
مشکل شما اینه فقط شعار میدید عمل صفر.
اما شما در ایران هر بار جمع شدید کشور خود را ویرانه کردید! بی گناهان را برای تهیج کودکان گوشت دم تیغ خود کردید و یا کشته سازی برای ادامه اغتشاش و فان گرفتن کردید! و پلیس را وادار به مقابله نمودید! و البته فلسفه وجودی پلیس حفظ امنیت در مقابل چنان اغتشاشگرانی می باشد نه همراهی با آشوبگران و یا سکوت ابلهول
اصلا چرا راه دور بخوای بری ؟! اگه زن و بچه داری یا خواهر و.. تو این اغتشاشات که پیش اومد اگه جرات کردی فرستادیشون بیرون بعد بگو اعتراض بود نه اغتشاش.
اینجا هم اگه حکومت اوباش رو نفرسته بین مردم تا خرابکاری بکنن، مردم اعتراضشون مسالمت آمیز می مونه
سیاستهای حکومت برای مردم آشکار شده دیگه
شاید مجبور شوند برای گرم کردن خودشان، همدیگر را بسوزانند.
اگه تو شنیدی فلان کشور دخالت کرد و نیرو فرستاد و آموزش و ... یا خبر رو خبر و فتوشاپ و....بعد تموم دنیا هم میگن..!
اصلا کشوری دخالت کنه و... فوری اعتراضشون بلند میشه به سازمان امنیت و.... ولی از ما حتی با شهید کردن نیروهای امنیتی تازه علنا پشتیبانی هم میکنند از اغتشاشگران.
خیلی زود مجبورند اون دلقک رو حذف کنند،
از سیاست مداران غرب باید پرسید،کدام سیاست تان در چهل سال اخیر در کدام نقطه جواب مثبتی داده که همواره به فکر مداخله اید؟
سوریه،افغانستان، عراق،آذربایجان،اوکراین،لیبی،ترکیه،و...حتی عربستان...
چقدر شکست؟آیا عاقل نمیشید،
سیاست جنگ و بی نظمی به پشت دروازه های خودشان رسیده ولی بازهم عبرت نمیگیرند،
پیروزی بزرگ جبهه ی حق و برچیده شدن باطل نزدیک است.
یالثارات الحسین(ع)
ترامپ به عربستان گاو شیرده گفته بود.
ترامپ رئیس جمهور سابق امریکا بود.همین توضیحات کافیه؟
آمریکا فقط به فکر منافع خودش است و اصلا رفیق قابل اعتمادی نیست هر چند هنوز هم دل در گرو آن نارفیق دارد
همین جور که یهود و ماسون های ایلومناتی چندصدساله در همه جای دنیا نفوذی و مزدور و جاسوس دارند ، جبهه ی مقاومت در اردوگاه دشمن نیروی نفوذی دارد ، در قلب اروپا ، آمریکا و اسهال ایل .............................همین قدر کافیه.