مریم جلالی شامگاه پنجشنبه در مراسم تجلیل از هنرمندان صنایع دستی زنجان و غرفه های برتر شانزدهمین نمایشگاه صنایع دستی با اشاره به اینکه مردم استان زنجان امروز یک حماسه شیرین دیگری آفریدند افزود: ما ملت حماسه آفرین هستیم، زنان و مردان ما همیشه و در تمامی عرصه ها حماسه آفرین بوده اند.
وی با قدردانی از مسوولان استانی در برگزاری پانزدهمین دوره جشنواره ملی آش و شانزدهمین نمایشگاه صنایع دستی اضافه کرد: روزگار سختی دوران کرونا گذشت این روزهایی را که در کنار هم به عنوان یک خانواده در این نمایشگاه ها هستیم قدردان شناس باید باشیم.
این مسوول با بیان اینکه مهربانی را در کوچه به کوچه شهر زنجان دیدم که شعار بسیار خوب" زنجان میزبان مهربان" نیز برای آن انتخاب شده است ادامه داد: ما همه یک خانواده ایم، خانواده ای که از هر انگشت اعضای آن هنر می ریزد، حتی برای سخت ترین جنس "چاقو" زنجانی ها هنر آفریدند بطوری که فلز سخت را به هنر زیبا تیدبل کرده اند که زبانزد جهانیان است.
وی با اشاره به اینکه زنجان شهر جهانی ملیله نام دارد،اظهار داشت: در این شب خوش، شب جهانی شدن را جشن گرفته ایم، بخاطر اینکه هنر ایرانی است که از هیچ، همه چیز می سازد و این هنری است که تعجب جهانیان را به دنبال دارد.
جلالی خاطرنشان کرد: ملیله زنجان نیز باید جهانی تر شود، همانطوری که آش زنجان نیز در حال جهانی شدن است و طعم دلنشین دارد، ایرانی ها نشان دادند که حتی در پخت انواع غذا نیز حماسه آفرین هستند چرا که این کار پنج حس را در گیر می کند.
این مسوول با بیان اینکه نشان جهانی داشتن افتخار بزرگی است و به معنی آن است از هیچ، همه چیز می سازیم و تمامی حواس را در گیر می کنیم، ادامه داد: مس، چاقو ، ملیله، فرش دستبافت و دستپخت زنجان نشان از اقتدار زن ایرانی حکایت دارد.
معاون صنایع دستی و هنرهای دستی وزارت میراث فرهنگی کشور با اشاره به رونمایی از نشان توفیق در این استان خاطرنشان کرد: این نشان می دهد که ما در طی قرن ها و روزگاران زیاد، شکافی بین زن و مرد نداشتیم، زنان سرزمین ما همیشه مقتدر بوده اند، احتیاجی به اقتدار کاذب ندارند.
وی یادآوری کرد: زنان سر زمین ما در همه جا اقتدار داشته اند و مادری کرده اند و در همه جا حتی در عرصه مدیریت حرف اول را زده اند.