دستکاری میزان کارکرد خودرو یکی از کلکهای قدیمی است که دلالان خودرو برای افزایش قیمت ماشین به کار میبرند. با اینکه امروزه به راحتی میتوان میزان کارکرد واقعی خودرو را تشخیص داد، اما باز هم دلالان و کلاهبرداران بازار خرید و فروش ماشین از این نیرنگ استفاده میکنند. تا پایان این مطلب همراه ما باشید، چون تلاش کردهایم راههای تشخیص کارکرد واقعی خودرو را با شما به اشتراک بگذاریم تا هنگام خرید خودروی کارکرده قیمت بیشتری به کلاهبرداران پرداخت نکنید.
۱- میزان کهنگی پدال، فرمان و دنده به شما علامت میدهند
اگر قصد خرید خودرو از ثبت نام ایران خودرو را ندارید و تصمیم گرفتهاید یک خودروی کارکرده بخرید، اما به فروشنده اعتماد ندارید که آیا میزان کارکرد خودرو را کمتر از میزان واقعی به شما اعلام میکند یا نه، میتوانید با استفاده از ظاهر کلی ماشین مخصوصا میزان نو و یا کهنه بودن فرمان و دسته دنده، سائیدگی پدال به میزان کارکرد و استفادهی ماشین پی ببرید. اگر میزان ساییدگی بیشتر از کارکردی بود که صاحب خودرو ادعا میکرد، به صداقت گفتارش شک کنید.
۲- خودرویی که دیسک ترمز با لبههای تیز دارد
اگر قصد تشخیص میزان کارکرد واقعی خودرو را دارید کارشناسان خودرو به شما پیشنهاد میکنند از طریق دیسک ترمز هم شانس خودتان را امتحان کنید. روش تشخیص میزان واقعی کارکرد خودرو از طریق دیسک ترمز به این صورت است که اگر لبههای دیسک ترمز تیز باشند، بهمعنی میزان بالای کارکرد و تعداد زیاد ترمز گرفتن خودرو است. معمولا مالکان دلایلی مثل اینکه در ترافیک رانندگی کردهاند، سعی در توجیه این موضوع دارند و شما باید آگاه باشید و فریب کلاهبرداران را نخورید.
۳- دیاگ، مطمئنترین روش برای تشخیص میزان کارکرد خودرو
خودروهای امروزی مجهز به سیستم ECU هستند که میزان کارکرد واقعی خودرو را در خود ذخیره میکند و امکان تقلب را کاهش میدهد. برای پی بردن به کارکرد واقعی، کافی است دیاگ بزنید. البته اگر فردی که کیلومتر را دستکاری کردهاست خیلی حرفهای باشد، میتواند ECU را هم دستکاری کند و در این صورت امکان تشخیص کارکرد واقعی خورو تقریبا غیر ممکن است.
۴- هرچه فواصل موجود در رادیاتور بیشتر، کارکرد خودرو بیشتر
در رادیاتور، فواصلی وجود دارد که که در گذر زمان بر اثر برخورد با هوا و حشرات بیشتر هم میشوند. هر چقدر این فواصل بیشتر شود، نشان از کارکرد زیاد خودرو دارد. یکی دیگر از نشانههایی که رادیاتور به شما کمک میکند به کارکرد واقعی خودرو پی ببرید، این است که هر ۱۵۰ هزار کیلومتر باید رادیاتور ماشین تعویض بشود، اگر کیلومتر ادعا شده از این مقدار کمتر بود، اما رادیاتور تعویض شده بود، به دستکاری کیلومتر شک کنید.
۵- از کوزه همان برون تراود که در اوست
این ضرب المثل در مورد خرید خودرو هم میتواند صادق باشد. اگر تصمیم به خرید خودروی کارکردهای دارید که از نظر ظاهری بسیار قدیمی است، اما مالک آن ادعا میکند که میزان کارد خودرو بسیار کم است، بهتر است معامله را بر هم بزنید و از خرید خودرو منصرف شوید.
خودرویی که دارای رنگ رفته، آثار ضربه رو بدنهی ماشین و صندلیهای از کار افتاده است، احتمالا کارکرد خیلی زیادی هم دارد؛ حتی اگر میزان کارکرد ادعا شده توسط مالک خودرو درست باشد، باز هم این خودرو ارزش خریدن ندارد، چون مالک قبلی خیلی خوب از ماشینش مراقبت نکردهاست و احتمالا وضعیت قطعات داخلی هم به بدی همان ظاهر است و چه بسا بدتر!
۶- گارانتی ماشین شما را راهنمایی میکند
یکی دیگر از نشانههایی که به شما کمک میکند که به کارکرد واقعی خودرو پی ببرید، میزان تعمیر موتور و یا قطعات دیگر خودرو است. سوالی که در اینجا بوجود میآید این است که از کجا بفهمیم موتور ماشین تعمیر شده؟ پاسخ به این سوال بسیار راحت است. با توجه به سابقهی گارانتی و تعداد دفعات مراجعه به نمایندگی میزان تقریبی کارکرد خودرو را میتوانید متوجه بشوید.
۷- سال تولید ماشین یک راهنما برای شما است
ماشین شما تولید چه سالی است؟ سال تولید خودرو میتواند راهنمای خوبی برای شما باشد. میزان تقریبی کارکرد هر خودرو سالانه بین ۲۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر است. با یک ضرب ساده، میتوانید میزان تقریبی کارکرد را به دست آورید. کارکرد خودرو هرچقدر بیشتر باشد، استهلاک خودرو و میزان عیوب آن بیشتر میشود و از قیمت ماشین میکاهد.
۸- کار را به کاردان بسپارید
مشورت با یک فرد متخصص و قابل اعتماد بهترین کاری است که میتوانید انجام بدهید. به همین منظور اگر قصد خرید خودروی دست دوم دارید، خودرو را به مکانیک مورد اعتماد خودتان نشان دهید تا بتواند شما را در تشخیص مشکلات فنی خودرو، میزان کارکرد واقعی خودرو و قیمت راهنمایی کند. معمولا کمک گرفتن از یک فرد متخصص در هر زمینهای میزان پشیمانی شما را میتواند به حداقل برساند.
متاسفانه در هر بازاری تعدادی افراد سودجو وجود دارند که هنگام خرید یک کالا سعی میکنند کالا را یک کالای کم ارزش جلوه دهند و عیب روی آن بگذارند، ولی هنگام فروش همان کالا، بهقدری از کالا تعریف میکنند که شما راغب به خرید آن شوید و تصور کنید که این یک فرصت استثنایی است و اگر همین الان پای معامله نروید، بزرگترین شانس خود را از دست دادهاید، غافل از اینکه ارزش این معامله اصلا چیزی که تظاهر میکنند نیست. این اتفاق در بازار خودروهای دست دوم زیاد اتفاق میافتد.
منبع: خودروبانک