سعیده خضیر مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در کارگروه پسماند استان گفت: تمامی بیمارستانهای استان برای امحای پسماند پزشکی مجهز به دستگاه هیدروکلاو هستند و پس از بی خطرسازی به سایت پسماند محمد آباد منتقل میشوند.
به کفته وی، روزانه ۳ تن پسماند پزشکی به سایت محمدآباد منتقل میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: در استان در حوزه پسماند جایگاه متوسط رو به بالا داریم و باید شاهد مدیریت مستمر در این زمینه باشیم.
خضیر افزود: در دنیا از پسماند به عنوان کالا مینگردند و پس از تفکیک پسماند در منازل، پسماندها به کمپوست و یا کالای تجدیدپذیر تبدیل میشوند، اما در استان به این موضوع توجه نمیشود.
وی اضافه کرد: در سایت محمدآباد اقدامی برای تصفیه شیرابه زبالهها صورت نمیگیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت:عدم مدیریت نخالههای ساختمانی، عدم مدیریت به ویژه پسماند خانگی و تفکیک نکردن آنها در مبدا و فرار پسماند از برخی شهرستان ها، اشکالات مدیریت پسماند عادی در استان است که باید برای برطرف کردن آنها اقدامات لازم صورت گیرد.
خضیر افزود:ورودی پسماند به سایت محمدآباد با سیستم پردازش آن متناسب نیست و باید خطهای جدید پردازش پسماند راه اندازی شوند.
وی اضافه کرد: برای مدیریت پسماند پلاستیکها باید خط جدید برای پردازش آنها راه اندازی شود تا در مسیر تولید کمپوست با مشکل روبه رو نشوبم.
به گفته مدیر کل حفاظت محیط زیست استان، برای جمع آوری شیرابه، استخر جدید در حال ساخت است.
خضیر افزود: برای جلوگیری از نفوذ پسماند به خارج از محوطه سایت محمدآباد، دور تا دور سایت، فنس کشی شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به قانون حفاظت از خاک و آب، سیستمهای پایش در استخرهای شیرابه نصب شده تا از ورود مواد سمی به منابع آب زیرزمینی و آلوده شدن خاک جلوگیری کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: سایت محمدآباد باید هر چه سریعتر به تجهیزات اطفای حریق مجهز شود چرا که هر ساله با آتش سوزی در سایت روبه رو هستیم.
خضیر افزود: در زمینه پسماندهای کشاورزی، باید سازوکارهای لازم برای امحای پسماندهای دامپزشکی اتخاذ شود و هیچگونه آماری از پسماندهای واحدهای دامپزشکی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: زندان ها، سازمانهای صنعتی و بزرگ که بخش پزشکی دارند، پسماتدهای پزشکی و عفونی شان به همراه پسماندهای عادی به سایت محمدآباد منتقل میشوند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: جیوه از پسماندهای بسیار بسبار خطرناک است و اصولا باید مشخص شود چه تعداد مطب دندانپزشکی از جیوه و آمالگام استفاده میکنند و باید پسماندهای تولید شده در آنها همانند پسماندهای پزشکی و عفونی، بی خطرسازی شوند و مطبهای بخش خصوصی هم در این زمینه باید با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کنند.
خضیر افزود: منتظر موافقت نهایی برای همکاری شرکتهایی که نخالههای ساختمانی را تجزیه و باز استفاده میکنند، هستیم.
وی اضافه کرد: مطالعات تکمیلی برای سایت پسماند الموت شرقی در دست انجام است و تلاش میکنیم این جایگاه از وضعیت مناسبی برخوردار شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: سایت دوم مدیریت پسماند نجم آباد هم در دست اقدام است.
به گفته خضیر، استان قزوین جزو رتبههای اول تا سوم در مدیریت پسماند در کشور است.
رجحانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هم گفت: بر اساس مصوبه ۲۲ اردیبهشت ماه باید ظرف ۵ ماه وضعیت دفن پسماند و ساماندهی سایت محمدآباد انجام میشد که به نظر میرسد اقدامات خوبی در این زمینه صورت نگرفته است.
اسماعیلی، مدیرکل دفتر امور شهری و روستایی هم گفت: بر اساس صورت جلسه اردیبهشت ماه باید اقدامات لازم برای توسعه سایت محمدآباد و اورهال آن انجام شود.
عمویی رئیس سایت پسماند محمدآباد هم گفت: اورهال مجموعه پسماند محمدآباد انجام شده، اما هنوز به بهره برداری نرسیده است.
وی افزود: ۶۵ هزار تن خاکهای بیومکانیکال در سایت پسماند موجود است و چیزی حدود ۵۲ هزار تن خاک بیومکانیکال با بیش از ۹ هزار سرویس، جابه جا شده است و تا ۲۵ روز آینده فرایند انتقال باقیمانده خاکهای بیومکانیکال به اتمام میرسد.
رئیس سایت پسماند محمدآباد گفت: استخر جدید جمع آوری شیرابههای سایت محمد آباد ساخته شده است و باید تا قبل از آغاز بارش هایپاییزی، این استخر راه اندازی شود.
عمویی افزود: تا زمانی که خطوط پردازش راه اندازی نشود، همچنان شاهد وزش باد و رها شدن نایلکسها به اطراف سایت محمدآباد و پخش شدن آنها در زمینهای کشاورزی خواهیم بود و باید فنسهای دور تا دور سایت محمدآباد تقویت شود.