بهرام دارایی در همایش روز جهانی غذا که در سالن همایشهای رازی، برگزار شد، با اعلام این خبر، اظهار داشت: این فاز که از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ اجرا میشود شامل مدیریت خطر و کنترل آلایندهها و تقلبات در مواد غذایی میشود.
وی افزود: در این زمینه تفاهمنامه مشترک همکاری بین سازمان غذا و دارو با معاونت علمی ریاست جمهوری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری منعقد شده است.
وی بر انعقاد تفاهمنامهای دیگر در همین جهت با وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد و بیان داشت: خوشبختانه در این دولت ارتباط بسیار خوبی بین سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفته که نتایج آن منجر به ارتقای ایمنی غذایی خواهد شد.
رییس سازمان غذا و دارو با اعلام این که ۳۰ درصد سرطانها در دنیا ناشی از مصرف غذای ناسالم است، اظهار داشت: ۲۰۰ نوع بیماری براثر مصرف غذای ناسالم ایجاد میشود و افزایش ۴۰ درصدی مصرف آفتکشها بر این روند تاثیر بسزایی دارد.
دارایی با تاکید براینکه که تضمین کیفیت غذا وظیفه ماست و زنجیره تامین غذا نیاز به یکپارچگی دارد، بیان داشت: به کارگیری هوشمصنوعی برای نظارت بر تقلبات گوشت، زعفران و روغن زیتون از برنامههای ماست.
وی از نهایی سازی سند جامع مدیریت زنجیره تامین اصالت و سلامت غذا در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد و گفت: در این فاز پیگیر مساله به روز رسانی قوانین و مقررات مرتبط با غذا و آشامیدنیها با حمایت مجلس شورای اسلامی خواهیم بود.
دارایی خاطرنشان کرد: تمرکز بر تعیین حدود مجاز آلایندهها در مواد غذایی در قالب انجام آنالیز خطر با توجه به مصرف سرانه مواد غذایی در کشور، تهیه گزارشات مدون سالانه از میزان انواع آلایندههای آنالیز شده در مواد غذایی، تشکیل کمیته ملی ارزیابی خطر جهت تقویت و اجرای برنامههای ارتقای سلامت غذا مبتنی بر رویکرد ارزیابی خطر از دیگر برنامههای سال جاری سازمان غذا و داروست.
وی حمایت از صادرات و واردات مواد و فرآوردههای غذایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: با کشور روسیه جهت تسهیل صادرات نشستهایی برگزار شده و همچنین در جهت تسهیل صادرات فرآوردههای لبنی به چین هماهنگیهایی صورت گرفته است.