کامران احدی مقدم، مدرس سینما و فعال رسانه در برنامه «گفتوگوی فرهنگی» رادیو گفتوگو در پاسخ به این سوال که آیا فضای مجازی محلی برای اظهارنظر است، گفت: در همه دنیا فضای مجازی محل آزاد انباشت اطلاعات از هر جنس، سنخی است. میزان این اطلاعات آنقدر زیاد است که نیاز به پردازش دارد تا بتوانیم درست را از نادرست تشخصیص دهیم.
احدی مقدم به تعبیر اقیانوسی با عمق کم اشاره کرد و ادامه داد: با نسل جدید که صحبت میکنیم، میبینیم در همه زمینهها نظریه میدهند. ایرادی ندارد و خیلی هم خوب است. ما در زمان خودمان که دهه ۵۰ بود، قادر به اظهارنظر نبودیم. اما وقتی میخواهیم از دیدگاه تخصصی به اظهارنظرها نگاه کنیم، توضیح زیادی درباره موضوع نمیدهند. چراکه نسل جدید اطلاعات زیاد با عمق کم دارد.
این فعال رسانه با بیان اینکه باید نسل را بهگونهای تربیت کرد که بهجای اینکه این نسل به دریای بیکران فضای مجازی ورود کند و از هر چمن گلی بچینند، در یک دو زمینه ورود کند و در آن زمینهها تخصص لازم را بهدست آورد، افزود: در چنین فضایی من نوعی میتوانم نظریاتی را منتشر کنم، یک کارشناس خبره هم میتواند نظراتش را منتشر کند. اینکه مخاطب بتواند مطالب منتشره شده را تشخیص دهد، برای مخاطب مشکل است. در مجموع، اینترنت و فضای مجازی هم محل نظریهپردازی است و هم محل اظهارنظر است. باید بپذیریم که در کشورمان این نقض وجود دارد.
مدرس سینما توضیح داد: در اینترنت منابع و کتاب موجود است، ولی ما سواد انگلیسی را نداریم. ما باید زیرکی داشته باشیم و باید به سایتهای مرجع مراجعه کنیم تا نظریههای اثبات شده را استفاده کنیم.