احمد محمدیزاده روز چهارشنبه ۲۷ مهر در مجمع سلامت استان بوشهر شناخت مشکلات و عوامل تهدیدکننده آسیبهای در حوزه سلامت استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و گفت: تبیین شاخصهای علمی و قابل ارزیابی برای برطرف شدن عوامل تهدید کننده سلامت نقش بسزایی دارد.
او تولید محصولات کشاورزی و آبزیان را یکی ظرفیت ویژه استان بوشهر دانست و گفت : توسعه و رونق آن در گرو سلامت چرخه تولید این محصولات است.
استاندار بوشهر با بیان اینکه آسیب صنایع به محیط زیست و سلامت بر هیچکس پوشیده نیست گفت: استان بوشهر پایتخت انرژی کشور است و صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در جنوب استان بوشهر آلودگی زیست محیطی را فراهم کرده است.
محمدیزاده از اجرایی شدن صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در پارس شمالی خبر داد و بیان کرد که باید از هم اکنون در راستای مقابله با مشکلات زیست محیطی در تدوین و اجرا پیوستهای زیست محیطی تلاش شود.
او با بیان اینکه توسعه صنایع در استان بوشهر باید با پیوستهای زیست محیطی و سلامت محور باشد گفت: علاوه بر صنایع پارس شمالی، ۲ رآکتور نیروگاه اتمی جدید در بوشهر با ظرفیت هر کدام تولید یکهزار مگاوات برق در حال اجرا است که پیوستهای زیست محیطی در اولویت قرار گرفته است.
استاندار بوشهر نقاط ساحلی در اکوسیستم سلامتی را مهم دانست و عنوان کرد که ترکیب اکسیژن و رطوبت هوا آثار بسیار مثبتی در سلامتی انسان دارد که استان بوشهر از این مزیت برخوردار است.
محمدیزاده وجود شش میلیون اصله نخل و تولید خرما را یکی دیگر از ظرفیتهای استان بوشهر دانست و بیان کرد که خرما یکی از محصولات ارزشمند غذایی و سلامتی و ضد سرطان محسوب میشود، ولی افزایش مصرف هم مشکلاتی در بروز بیماری دیابت فراهم میکند که باید از این ظرفیت در استان بوشهر در ارتقا سلامت مردم استفاده شود.
او خلیج فارس در استان بوشهر را یکی از ظرفیتهای مهم در تولید آب شیرین دانست و اعلام کرد که بهمنظور اطمینان از وجود آب آشامیدنی پایدار و سالم تا ۲ سال آینده ۵۰ درصد مصرف آب استان بوشهر از طریق شیرینسازی آب دریا تأمین میشود.
محمدیزاده با اشاره به اجرا طرحهای آبشیرینکن در نقاط مختلف استان گفت: با تکمیل طرحهای شیرینسازی آب دریا تا ۲ سال آینده ۵۰ درصد آب شرب این استان به ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز تأمین میشود.
استاندار بوشهر ترکیب زندگی شهری و روستایی را یکی دیگر از ظرفیتهای استان دانست و گفت: حمایت از ساخت واحدهای مسکونی در روستاها یکی از سیاستهای مهم استان بوشهر است.
او واگذاری زمین برای ساخت مسکن ویلایی در شهرهای استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد که زمین به اندازه کافی در شهرهای استان بوشهر برای واگذاری به ۵ میلیون نفر وجود دارد و ساخت مسکن ویلایی در شهرها یکی از دستور کار برنامههای استان است.
استاندار بوشهر با بیان اینکه در حال حاضر واگذاری زمین به جوانان برای ساخت مسکن ویلایی در شهرهای استان آغاز شده است، بیان کرد که تا پایان امسال ۱۰ هزار قطعه زمین با متراژ ۲۰۰ تا ۲۵۰ متر مربع برای ساخت مسکن ویلایی در شهرهای مختلف استان بوشهر به متقاضیان واگذار میشود و این مهم در سال بعد ادامه دارد.
محمدیزاده اصلاح شیوه زندگی در پیشگیری از بروز بیماریها را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد که با توجه به آمارهای ارائه شده توسط مسئولان سلامت استان، سبک زندگی نادرست، عدم استفاده از تغذیه سالم و کم تحرکی سبب بروز برخی بیماریها شده است که با اصلاح شیوه زندگی قابل پیشگیری هستند.