اقتصاد ایران بر اساس آمار صندوق بین‌المللی پول بیست و یکمین اقتصاد بزرگ جهان در سال ۲۰۲۲ بوده و ۱۷۱ کشور دنیا در این سال اقتصاد کوچکتری نسبت به ایران دارند.

صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود میزان تولید ناخالص داخلی ۱۹۲ کشور جهان از جمله ایران در سال ۲۰۲۲ را پیش‌بینی کرده است.

این نهاد بین‌المللی انتظار دارد تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در این سال به یک هزار و ۵۹۹ میلیارد دلار برسد که این رقم ۱۵۰ میلیارد دلار نسبت به سال قبل افزایش خواهد یافت.

ایران در آمار‌های صندوق بین‌المللی پول با اقتصاد یک‌هزار و ۵۹۹ میلیارد دلاری خود در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان بیست و یکمین قدرت بزرگ اقتصادی جهان در این سال شناخته شده است، بر این اساس اقتصاد ایران از اقتصاد‌های ۱۷۱ کشور دیگر دنیا بزرگتر است و فقط ۲۰ کشور تولید ناخالص داخلی بیشتری نسبت به ایران در این سال خواهند داشت.

رتبه ۲۱ اقتصاد ایران میان ۱۹۲ کشور جهان در حالی است که ایران در معرض شدیدترین تحریم‌های وضع‌شده علیه اقتصاد یک کشور در طول تاریخ قرار دارد.

*اقتصاد ایران ۲ برابر اقتصاد‌های سوئیس، سوئد، اتریش و ایرلند

از جمله کشور‌هایی که اقتصاد کوچکتری نسبت به ایران در سال جاری میلادی دارند عبارتند از: لهستان، تایلند، پاکستان، هلند، آرژانتین، آفریقای جنوبی، امارات، سوئیس، بلژیک، سوئد، اتریش، نروژ، پرتغال، یونان، فنلاند و بلاروس.

اقتصاد سوئیس، بلژیک، سوئد، اتریش و ایرلند نزدیک به نصف اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ محاسبه شده است. صندوق بین‌المللی پول تولید ناخالص داخلی سوئیس را ۷۳۷ میلیارد دلار، بلژیک را ۷۲۳ میلیارد دلار، سوئد را ۶۸۴ میلیارد دلار، اتریش را ۵۹۹ میلیارد دلار و ایرلند را ۶۶۶ میلیارد دلار پیش‌بینی کرده است.

حجم اقتصاد فرانسه نیز حدود ۲ برابر اقتصاد ایران است. تولید ناخالص داخلی فرانسه بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۲۲ افزون بر سه‌هزار و ۶۸۸ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است. ایران با تولید ناخالص داخلی یک‌هزار و ۴۴۹ میلیارد دلاری بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۲۱ نیز در رتبه ۲۱ جهان میان بزرگترین اقتصاد‌های دنیا قرار گرفته بود.

چین بزرگترین اقتصاد دنیا با تولید ناخالص داخلی ۳۰ تریلیون‌دلاری

صندوق بین‌المللی پول، اقتصاد چین با تولید ناخالص داخلی ۳۰ هزار و ۷۴ میلیارد دلاری را به‌عنوان بزرگترین اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۲ معرفی کرده است. آمریکا با اقتصاد ۲۵ هزار و ۳۵ میلیارد دلاری در رتبه دوم و هند با ۱۱ هزار و ۶۶۵ میلیارد دلار در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

کشور‌های ژاپن، آلمان، روسیه، اندونزی، برزیل، انگلیس، فرانسه، ترکیه، ایتالیا، مکزیک، کره جنوبی، کانادا، اسپانیا، عربستان، تایوان، مصر و استرالیا نیز به‌ترتیب در رتبه‌های چهارم تا بیستم از این نظر قرار گرفته‌اند.

کشور کوچک «توالو» با تولید ناخالص داخلی ۶۳ میلیون دلاری بر اساس شاخص قدرت خرید به‌عنوان کوچکترین اقتصاد دنیا شناخته شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۴ آبان ۱۴۰۱
مطمئن هستین ۲۱ کشور دنیا هستیم از لحاظاقتصادی ؟؟؟ با این اوضاع خراب لطفا اون کسی که همچین حرفی ونظری داده لباس مبدل بپوشه سری به جامعه بزنه سری به بنگاه املاکی بزنه احتمالا ۱۰۰ باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
مقایسه شما غلطه
اونها از نظر ارقام و میزان تولید ناخالص رتبه بندی کردن و شما نوشتید که سوئیس نصف ایرانه
برای مقایسه باید از درآمد سرانه استفاده کنید (سوئیس با یک هشتم جمعیت ایران، قطعا داشتن اقتصاد نصف ایران هم باز به مراتب بهتره)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
اگه درست باشه خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
شوخی بی مزه ای بود خواستید شوخی کنید ملایم باشد که من که از کوره در می روم و بد بیرا می گم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۲ ۲۸ مهر ۱۴۰۱
خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
Nima
۲۲:۳۲ ۲۷ مهر ۱۴۰۱
جمعیت سوییس چقدره؟ ۸ میلیون نفر. بدون نفت.. بدون منابع.. اونوقت ایران میگین ۲ برابر سوییسه و افتخار میکنید؟
آخرین اخبار