نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس گفت: میزان مصارف و منابع بانکی در استان فارس، به هیچ عنوان تراز مناسبی ندارد و آمار مسئولان نیز متضاد است، به گونه‌ای که استاندار رتبه ۲۸ و رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان رتبه ۳ کشوری را اعلام می‌کند.

محسن علیزاده در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استانداری فارس و با حضور رئیس کل بانک مرکزی گفت: به نظر می‌رسد حتی دراین موضوع هم متاسفانه بانک‌ها با ادبیات خود که این روز‌ها به شدت هم مورد انتقاد قرار گرفته است، این شاخص مهم را محاسبه و اعلام می‌کنند.

او با انتقاد از رویه برخورد برخی بانک‌ها به خصوص بانک‌های خصوصی در نحوه محاسبه سود تسهیلات یادآور شد: تولید کننده، تسهیلات با نرخ ۱۵ یا ۱۸ درصد دریافت می‌کند، اما در زمان پرداخت، نزدیک ۲ برابر این نرخ برای او محاسبه می‌شود که نگرانی و ناراحتی بخش خصوصی و تولید از بانک‌های کشور را به همراه داشته است.

رئیس مجمع نمایندگان مردم استان فارس، با بیان اینکه در این نشست به عنوان نماینده مردم، بخش خصوصی و تولید کننده‌های استان صحبت می‌کنم، گفت: این شیوه و فرمول محاسبه در بانک‌ها هم ما به عنوان نمایندگان مردم و هم تولید کنندگان و صنعتگران را نگران کرده است. این موضوع باید روشن شود و در زمانی که تولیدکننده و کسی که می‌خواهد کسب و کاری راه اندازی کند، به بانک مراجعه می‌نماید، مبلغ نهایی به او اعلام شود.

علیزاده با طرح این سوال که چرا بانک، جبران گرانی پول خود را از طریق تولید کننده در نظر می‌گیرد، خطاب به رئیس کل بانک مرکزی گفت: یکی از تولیدکنندگان در همین استان که تسهیلات دریافت کرد، با نرخ ۴۳ درصد در حال پرداخت اقساط آن است. این تولید کننده با پرداخت این نرخ تسهیلات دچار مشکلات زیادی در حرفه تولید خود خواهد شد و کسی هم پاسخگو نیست.

او با بیان اینکه ۸۰ درصد از پرونده‌هایی که در ستاد تسهیل موانع تولید در استان فارس بررسی و تصمیم گیری می‌شود مربوط به مشکلات بانکی است که نیازمند بررسی علمی و دقیقی است، گفت: ۳۰ درصد از منابع بانکی در اختیار بخش تولید است، به نظر می‌رسد باید حداقل ۵۰ درصد این منابع در خدمت تولید قرار گیرد تا بخشی از مشکلات آنها، حل شود.

عضو کمیسیون اقتصادی با انتقاد از بخشنامه‌های لحظه‌ای و بدون پشتوانه علمی و اجرایی، گفت: یکی از نگرانی‌ها و گلایه‌هایی مدیران بانکی همین بخشنامه‌هایی است که به صورت مرتب ابلاغ و یا ابطال می‌شوند. این مدیران اعتقاد دارند تا بخواهند خود را با بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی هماهنگ کنند، این بخشنامه کنسل و بخشنامه جدیدی صادر می‌شود.

علیزاده گفت: البته در این مدت اقدام‌های خوبی صورت گرفت، اما کافی نیست. صدور بخشنامه‌های آنی و خلق الساعه هم برای مدیران بانکی و هم برای گیرندگان تسهیلات مشکلات زیادی ایجاد کرده که نیازمند چاره اندیشی فوری است.

رئیس مجمع نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی از اعمال فشار زیاد برخی بانک‌ها در رابطه با نحوه پرداخت تسهیلات و دریافت ضامن، علی رغم تاکید رئیس جمهور و بانک مرکزی انتقاد و گفت: این اعمال فشار بر مردم باید مدیریت و کنترل شود، بانک مرکزی در این زمینه وظیفه دارد و نیازمند اقدام‌های عملی و برخورد با بانک‌های متخلف است.

علیزاده گفت: اگر بانک‌ها را بخواهیم فقط واسطه وجوه در نظر بگیریم؛ این کاری که الان در بانک‌ها در حال انجام است را می‌توان وظیفه آن‌ها دانست. اما اگر بانک‌ها را نهادی می‌دانیم که ۹۷ درصد نقدینگی کشور را منتشر می‌کنند و وظیفه آن‌ها هم حمایت از تولید است، این کار‌هایی که در حال حاضر بانک‌ها در کشور انجام می‌دهند، «بانک داری» نیست! بلکه «بنگاه داری» است.

او با بیان اینکه ۵۰ درصد تسهیلات کلان کشور را ۵ نفر دریافت کرده اند، گفت: این در حالی است که در همین منطقه ویژه اقتصادی فارس یک واحد تولیدی قریب یک هزار شغل تولید کرده و نیازمند ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات است و بعد از چند ماه پیگیری هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار