محمدحسن کیانی فر گفت: تعهد احداث این باغات در سال جاری ۵۰۰ هکتار میباشد که برای هر هکتار ۸۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وی گفت: احداث باغ در اراضی شیبدار استان سال گذشته به صورت مشارکتی انجام شد به نحوی که چاله کنی و تامین نهال برای باغدار رایگان بود، اما امسال نهال مورد نیاز این اراضی مانند بادام، پسته و زیتون تا سه برابر افزایش قیمت داشته است.
وی تصریح کرد: به همین دلیل به منظور کاهش هزینه ها، آماده سازی، شخم زمین و چاله کنی بر عهده باغدار و تامین نهال بر عهده جهاد کشاورزی است که به دلیل اینکه باغداران نیز هزینه میکنند، تعهد آنها برای نگهداری باغات نیز افزایش مییابد.
کیانی فر با اشاره به تولید حدود ۵۰۰ کیلوگرم بادام در هر هکتار باغ دیم اراضی شیبدار گفت: در صورت آبی بودن این باغات، تا سه تن نیز برداشت خواهد شد که در این راستا طرح سامانههای آبگیر برای باغات در اراضی شیبدار، مالچ و سنگ چین اجرایی شده است.
وی اظهار داشت: باتوجه به اینکه امروز یکی از بزرگترین مشکلات، خشکسالی و نبود آبیاری موثر باغات و اراضی است، ۵۶ میلیارد ریال از مصوبه سفر پارسال رییس جمهور در راستای اجرای سامانههای آبگیر برای باغات در اراضی شیبدار لرستان تامین شد.
وی ادامه داد: در این راستا سامانههای آبگیر در سطح ۱۵۰ هکتار از باغات اراضی شیبدار استان اجرا شد و تاثیر آن سال آینده با برداشت بیشتر محصول مشخص خواهد شد به نحوی که بیش از ۳۰ درصد افزایش تولید در این باغات پیش بینی شده است.
کیانی فر تصریح کرد: در سفر تابستان امسال رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به استان نیز مصوب شد لرستان پایلوت (نمونه آزمایشی) طرح سامانههای آبگیر باغات اراضی شیبدار در کشور باشد که در این راستا تامین اعتبار لازم برای پنج هزار هکتار تصویب شد.
وی اظهار داشت: پیگیریهای لازم برای اجرای این مصوبه در دست اقدام است چراکه با اجرای آن دست کم برای هر خانوار در هر هکتار باغ اراضی شیبدار، اشتغال ایجاد میشود.
سطح زیر کشت باغات لرستان ۴۹ هزار هکتار که از این سطح ۴۲ هزار هکتار مثمر میباشد و سالانه ۲۲۰ هزار تن از این باغات برداشت میشود، همچنین یکهزار و ۱۰۰ هکتار سطح سبز باغات در اراضی شیبدار استان است، همچنین سرانه مصرف انواع میوه در کشور به ازای هر نفر سالانه ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم و در استان ۱۲ کیلوگرم میباشد.