آقای شاهپور علایی مقدم در مراسم روز جهانی غذا گفت: حیات و امنیت غذایی در بخش کشاورزی است که به رغم تمامی دشواری ها با بکارگیری دانش و انتقال یافته های تحقیقاتی به مزارع توسط ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار، ۱۲۵ میلیون تن انواع محصول تولید می شود.
به گفته او، سرانه تولید به ازای هر بهره بردار ۳۰ تن و سهم هر ایرانی از تولیدات کشاورزی ۱۵۰۰ کیلوگرم است که از میانگین جهانی ۳۰۰ گرم بالاتر است.
علایی مقدم می گوید: از مجموع یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار سطح اراضی زراعی و باغی در دنیا، ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تن محصول تولید می شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: ۶۰۷ عوامل خسارت زا شناسایی شده که وظیفه خطیرماست که این عوامل را کاهش دهیم.
به گفته او، اگر در حفظ محصول کاری نکنیم ۴۰ درصد امنیت غذایی و تامین غذای ۳.۵ میلیارد نفر به خطر می افتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به بحث سلامت غذا، بحث فرآیند نظارت بر محصولات کشاورزی را تغییر دادیم که این امر موجب شد طی ۷ تا ۸ ماه اخیر خبری از بازگشت محصولات صادراتی نداشته باشیم.
علایی مقدم گفت: بنابر آمار در دنیا متوسط مصرف آفت کش ۲.۹ کیلو گرم در هکتار آفت کش مصرف می شود که این رقم در کشور ما ۲.۶ کیلو در هکتار است؛ بنابراین با آگاهی باید مصرف آفت کش را افزایش دهیم.