گزارش هدفمند در چند منبع خبری بریتانیایی نشان از موج‌سواری رسانه‌های غیر مستقل این کشور روی طرح حذف ایران از جام جهانی داشت که در نطفه خفه شد.

در چند روز گذشته رسانه های ورزشی و سیاسی بریتانیا سوار بر موج ایجاد شده از سوی مقامات این جزیره به صورت سریالی و هماهنگ شده مطالبی درباره ماجرای حذف ایران از جام جهانی نوشته و منتشر کرده‌اند. اتفاقی که با توجه به شان خدشه دار شده فیفا، شاید بهانه ای برای چند بازی رسانه ای پیاپی فراهم کند اما بسیار بعید است که رخ بدهد.

طنز تلخ ماجرا آنکه تنظیم کنندگان این نامه چهره های دور انداخته شده خانواده بزرگ رسانه ایران و افراد منزوی یا حقوق بگیر عربستان سعودی و البته بریتانیا نشین هستند.


بیشتربخوانید


وب سایت رسمی BBC، که در چند ماه گذشته حتی یک مطلب درباره نقض حقوق بشر در قطر ننوشته بود ناگهان یگانه مدافع حقوق بشر در جهان شد و در مدت ۵ روز ۸ مقاله بلند بالا درباره نامه ارسال شده به فیفا در خصوص حذف ایران از جام جهانی نوشت. نویسنده اکثر این گزارش‌ها در بی‌بی‌سی تلاش دارد تا عنوان کند خود فیفا چنین درخواستی از جامعه جهانی داشته و منتظر پاسخ مدیریت جهانی است.

این در حالی است که چنین گزارشی از اصول توهین به شأن فیفا محسوب می شود. چرا باید فیفا منتظر پاسخ مقامات سیاسی کشورهای دیگر باشد؟ مگر قرار نبود فیفا مستقل باشد و سیاست و اقتصادی هیچ راهی به آن نداشته باشند؟

در آخرین گزارش بی بی سی آمده است که گروهی از ایرانیان یک نامه رسمی به روابط عمومی فیفا ارسال کرده و طی آن خواستار حذف ایران از جام جهانی و حتی حذف ایران از عضویت در فیفا شده‌اند. عجیب آنکه نویسنده بی بی سی هر که هست دست کم باید بداند یک رسانه خودزنی نمی کند و با اعتراف های ناخودآگاه برای خود چالش نمی آفریند.

BBC اسپورت

بعید است از وب سایتی که خود را بین المللی و منبع خبر می‌داند اما در متن خود می‌نویسد عده‌ای از ایرانیان یک نامه رسمی به فیفا ارسال کرده‌اند! در چنین شرایطی اولین سوال در ذهن خواننده چنین نقش می‌بندد که تعریف بی‌بی‌سی از یک نامه رسمی چیست!؟

به آب و آتش زدن نویسنده گزارش منتشر شده در بی بی سی نیز قابل تأمل است؛ در میان گزارش درباره یک نامه به اصطلاح رسمی خطاب به فیفا درباره حذف تیم ملی فوتبال ایران از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر ناگهان به یک مقاله کاملاً اجتماعی و یا سیاسی برخورد می کنیم که دیگر در آن بویی از فوتبال یا فیفا به مشام نمی رسد.

در حالی که خط به خط این گزارش، خواننده حرفه‌ای را بیش از پیش به حقانیت فوتبال ایران و کمیک بودن ماجرا مطمئن می‌کند، همچنان با همان طنز تلخ همراه هستیم که گاه به گاه از مقابل چشم می گذرد و به خواننده گوشزد می کند که نویسندگان چنین نامه طنز آمیز و غیر رسمی و بی اثر چگونه می توانند ایرانی باشند و دلخوشی به این زیبایی و مهمی برای ایرانیان سراسر جهان را این چنین به تمسخر بگیرند؟

در بخش پایانی این گزارش نویسنده BBC آورده است: به نظر شما امارات جای ایران می‌آید یا ایتالیا؟

وب سایت CBS

وب سایت CBS با محوریت قبرس و مدیریت لندن که همزمان بیست و چهار شعبه اروپایی را هدایت می کند در گزارش اخیر خود زمانی که پاراگراف‌های مشترک و کپی شده از بی بی سی در آن موج می زند، درباره نامه غیر رسمی ارسال شده به فیفا برای حذف ایران از جام جهانی می نویسد: یک درخواست کاملا رسمی به فیفا درباره حذف ایران از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر تهیه شده و حالا این فیفا است که باید به اذهان عمومی در سراسر جهان پاسخ بدهد.

نویسنده این مقاله جاناتان جانسن، البته هرگز در کارنامه های خود درباره پاسخگویی به اذهان عمومی در جهان درباره نقض حقوق بشر در قطر و یا فساد مالی و فساد اخلاقی در ساختار فیفا هیچ اشاره ای نکرده و تاکنون یک یادداشت هم در این خصوص ننوشته است.

جالب است که نویسنده این منبع خبری تلاش عجیبی در مستند و معتبر بودن منبع خبری خود دارد و در تنها اشاره رفرنس خبری خود به مجموعه به اصطلاح خبری ایران اینترنشنال و توییت این گروه ضد ایرانی اشاره می‌کند.

وب سایت خبری تحلیلی Talk sport

وب سایت خبری تحلیلی Talk sport در گزارشی که آن هم در بسیاری از پاراگراف ها کپی شده از متن اصلی بی بی سی به نظر می‌رسد آورده است: اکنون باید منتظر تصمیم فیفا درباره ایران باشیم این تصمیم سخت نیست چرا که اگر فیفا علیه ایران حکم صادر کند حمایت بسیاری از کشورهای جهان را پشت سر خود خواهد داشت.

نویسنده مشخص نمی‌کند این بسیاری از کشورها دقیقاً چه کشورهایی هستند و چرا یک فیفای مستقل و غیر سیاسی باید به خاطر یک حکم اصطلاحاً مستقل و بی‌طرفانه به خاطر حمایت سیاسی چند کشور خیالی آسوده داشته باشد!

البته که همه این نقشه ها با برگزاری نشست روز شنبه ۲۲ اکتبر فیفا و خط بطلان این نهاد بر همه شائبه ها نقش بر آب شد و در آن جلسه نه تنها بحثی در مورد حذف ایران از جام جهانی صورت نگرفت بلکه از قبل هم قرار نبود چنین موضوعی مطرح شود و دروغ بزرگ و وطن فروشی عده ای که خود را منتسب به ایران می دانند بیش از پیش نمایان شد. جالب آنکه فیفا روز بعد در کلیپی حتی به زبان فارسی به میهمانان جام جهانی خوش آمد گفت!

منبع: مشرق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۰ آبان ۱۴۰۱
دلم خنک میشه ووووی،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
مرگ بر وطن فروش بی شرم
آخرین اخبار