معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در همایش گلخانه داران استان گفت:با توجه به کمبود منابع آب در چند سال اخیر انتقال محصولات از سطح فضای باز به گلخانهها باعث ارتقا بهره وری آب خواهد شد.
به گفته تورج نوروزی، در سند ملی سازکاری با کم آبی نیز انتقال محصولات سبزی و صیفی به گلخانهها به صورت ویژه در نظر گرفته شده است.
او با بیان اینکه مصرف آب در هر ۱۰ تا ۱۱ هکتار گلخانه معادل یک هکتار فضای باز است، گفت: از ابتدای آذر ماه صادرات ۴ محصول خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه و بادمجان بدون QR code ممنوع است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: مهمترین بخش سلامت جامعه سلامت مواد غذایی است که بخش عمده آن توسط کشاورزان و تولیدکنندگان این بخش فراهم میشود.
معاون دفتر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی نیز گفت: دستورالعمل ارتقاء سلامت محصولات گیاهی به منظور شناسایی و نظارت بر فرآیند تولید تا عرضه داخلی محصولات سبزی و صیفی گلخانهای توسط وزیر جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات برای این محصولات ابلاغ شده است.
آقای فاتحی ادامه داد: این فرآیند در کل گلخانههای سبزی و صیفی در طول مدت یک سال با عاملیت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور و نظارت استانی سازمان جهاد کشاورزی استانها و نظارت عالیه سازمان حفظ نباتات و معاونت امور باغبانی عملیاتی میگردد.
او شناسایی کلیه تولیدکنندگان و محصولات سبزی و صیفی گلخانهای و اطلاع رسانی دستورالعمل، شناسایی و استقرار مسئول فنی، مسئول تجربی تولید و نظارت دقیقتر بر عملکرد آنها، شناسایی واحدهای سورت و بسته بندی و مراکز عمده عرضه، بهبود مدیریت تولید تا عرضه، اصلاح و نوسازی و تجهیز گلخانههای سبزی و صیفی، ایجاد ردیف اعتباری ویژه برای تسهیلات ارزان قیمت را از مهمترین الزامات فرآیند تولید تا عرضه داخلی محصولات سبزی و صیفی گلخانهای عنوان کرد.