شیرزاد نجفی گفت: امسال بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در نهالستانهای بام خرم آباد، شوراب چگنی، زاغه خرم آباد، پارک ولیعصر پلدختر و پارک جنگلی شهید بهشتی بروجرد تولید و در راستای طرح و سند شجره طیبه کاشت یکهزار نهال به یاد هر شهید کاشت میشود.
وی گفت: این تعداد نهال در مناطق مختلف در راستای کانون هوای پاک و مناطق جنگلی مستعد لرستان به منظور توسعه فضای سبز استان کاشت خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان افزود: لرستان بیش از گذشته نیازمند کاشت درخت و توسعه فضای سبز و جنگل است و باید برای سرسبزی این کار را انجام دهیم چراکه تغییرات اقلیمی و تغییر فصل در کشور ما کاملا محسوس است.
وی ادامه داد: تولید و کاشت ۳۰ میلیون اصله نهال جنگلی تحت عنوان نهضت جهادی از سال طی سه سال آینده در دستور کار قرار دارد.
نجفی ادامه داد: طبق گزارش UNDP (برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد) تا سال ۲۰۲۵ تقریباً ۱۷ کشور دچار خشکسالی شدید خواهد شد که متاسفانه کشور ایران نیز جز آن خواهد بود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان کرد: بر اساس معاهدات جهانی، ایران متعهد شده است که ۱۳ درصد گازهای گلخانهای را کاهش دهد و سرانه جنگل در کشور را از یکهزار و ۷۰۰ متر مربع به ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع به ازای هر نفر برساند.
وی افزود: تولید اکسیژن و کاهش آلایندهها که هر هکتار جنگل سالیانه ۲.۵ تن اکسیژن (نیاز ۱۰ نفر در سال) را آزاد میکند و لرستان دارای یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار جنگل است که در کشور رتبه دوم از نظر مساحت را دارد.
نجفی گفت: یکی از سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجرای طرح زراعت چوب با کاشت گونههای سریع الرشد مانند صنوبر در مناطق معتدل و سردسیر و کاشت اکالیپتوس در مناطق جنوبی استان به منظور تامین بخشی از نیاز کارخانههای چوب بری است که بخش عمدهای از نهالهای تولیدی، به گونههای صنوبر و اکالیپتوس اختصاص دارد که در فصل مناسب به صورت رایگان در اختیار مجریان طرح زراعت چوب در استان قرار میگیرد.