سیاهچالهها اندازههای مختلفی دارند، از سیاهچالههای ستارهای با جرم چند برابر خورشید گرفته تا سیاهچالههای کلان جرم که میلیونها برابر بیشتر از خورشید جرم دارند.
ستاره شناسان اخیراً سیاهچالهای بسیار پرجرم را کشف کرده اند که تنها ۱۵۵۰ سال نوری از ما فاصله دارد و از نظر نجومی به خانه ما نزدیک است. این یک هدف هیجان انگیز برای تحقیقات آینده است.
سوکانیا چاکرابارتی، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه آلاباما در هانتسویل، در بیانیهای اعلام کرده است: "این سیاهچاله از هر سیاهچاله شناخته شده دیگری به خورشید نزدیکتر است، در فاصله ۱۵۵۰ سال نوری از آن قرار دارد.
این سیاهچاله با استفاده از دادههای ماموریت گایا آژانس فضایی اروپا که در حال ساخت نقشه سه بعدی از کل کهکشان است، کشف شده است.
محققان نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ ستاره دوتایی را مورد مطالعه قرار داده اند که در آنها یک ستاره به دور یک همدم میچرخد تا مواردی را پیدا کند که در آن درخشندگی یک ستاره برای توضیح روشنایی ستاره دوتایی کافی باشد. این بدان معنی است که همراه این باینریها باید تاریک باشد، که نشان میدهد که آن همراه میتواند یک سیاهچاله باشد.
محققان سپس این دوتاییهای انتخاب شده را گرفته و تغییر داپلر نور آنها را مورد مطالعه قرار دادند که نشان میدهد جرم همراه چقدر است و اطلاعاتی در مورد مدار و چرخش جفت میدهد. اینگونه بود که آنها سیاهچاله نزدیک را شناسایی کردند و از آن مطلع شدند.
چاکرابارتی میگوید: "در این مورد ما به یک سیاهچاله هیولایی نگاه میکنیم، اما این سیاهچاله در مدار طولانی ۱۸۵ روزه یا حدود نیم سال است. "
منبع: الیوم السابع