مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان گفت: هر ساله سوانح طبیعی و ساخته دست بشر سلامت هزاران انسان را تهدید میکند.
مختار سلحشور با اشاره به اینکه کودکان به عنوان یک گروه اجتماعی، در هنگام بروز بحرانها و شرایط اضطراری در راس گروههای آسیب پذیر جامعه قرار دارند، گفت: به تعبیر دیگر کودکان از آسیب پذیرترین گروههای نیازمند حمایت در شرایط بحران هستند.
او گفت: در این شرایط عمدتاً کودکان قادر به برآوردن نیازهای اولیه خود نیستند و گاهی حتی در صورت نبودن شخص، گروه یا سازمان حمایت کننده حیاتشان به خطر میافتد.
سلحشور گفت: در بحرانها و بلایا، افراد در معرض خطر جامعه از جمله بانوان، سالمندان، افراد دارای نیازهای ویژه و کودکان دچار آسیب بیشتری میشوند و نیاز به حمایتهای روانشناختی، فرهنگی و اجتماعی خاصی دارند.
معاون دانشجویی و جوانان سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز گفت: در سازمان جوانان جمعیت هلال احمر کشور گروههایی به نام سحر تشکیل شده است که سفیران حمایتهای روانی در حوادث هستند و برای آسیب دیدگان جسمی و فیزیکی در بلایای گوناگون، وظیفه حمایتهای روانی و سلامت روان را بر عهده دارند.
سید علی منیری گفت: اکنون در این کارگاه آموزش کشوری قشم ۴۰ تن از مدرسان برگزیده تیمهای سحر از سراسر کشور حضور دارند تا آخرین دستاوردهای بین المللی حمایت از کودکان در شرایط اضطراری را فرا بگیرند.
او گفت: شرکت کنندگان در این کارگاه با مفهوم خشونت علیه کودکان و پیامدهای آن، مفهوم اقدامات اجتماعی محور مشارکت و چالشهای تسهیل گری اقدامات اجتماع محور، مباحث تشکیلاتی تیمهای سحر، مفهوم کودک و حمایت از کودکان، اهمیت حمایت از کودکان و اصول حمایت از کودکان در شرایط اضطراری آشنا میشوند.
معاون دانشجویی و جوانان سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: شناسایی خشونت علیه کودکان، پیشگیری و پاسخ گویی مفهوم و اصول حمایتهای روانی - اجتماعی در زمان بلایا و پاسخگویی در قبال جمعیتهای آسیب دیده در زمان بلایا از دیگر آموزشهای این کارگاه تربیت مربی است.
کارگاه تربیت مربی حمایت از کودکان در شرایط اضطراری در جزیره قشم تا ۶ آبان ماه ادامه دارد.