کیانوش حق نما گفت: آفت شپشک آرد آلود به صورت خیلی محدود در حاشیه زمینهای کشاورزی پنبه در گرگان و رامیان مشاهده شده و تاکنون خسارتی به کشاورزان وارد نکرده است.
او افزود: ۲۰۴ گونه گیاهی از جمله گوجه فرنگی، کنجد، آفتاب گردان، ذرت، انار، انجیر، هندوانه، خربزه، خیار و مرکبات میزبان آفت شپشک آردآلود هستند.
حق نما با بیان اینکه نمونه این آفت در مزارع پنبه کشورهای هندوستان و پاکستان باعث خسارت به این محصول شده است، گفت: از این آفت نمونهای به موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور ارسال شد و مورد تایید قرار گرفت.
حق نما گفت: شپشک آردآلود یکی از آفتهای خطرناک گیاهان به حساب میآید که به صورت گروهی به یک گیاه حمله میکنند و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه در نهایت موجب نابودی آن میشوند.
به گفته حق نما اگر از فعالیت این آفت پیشگیری نشود موجب خسارت ۳۰ تا ۸۰ درصدی به محصول میشود.
او با اشاره به روشهای مبارزه با این آفت گفت: علاوه بر مبارزه شیمیایی برای پیشگیری از افزایش جمعیت این آفت باید برگها و شاخههای آلوده گیاه را قطع و در زیر خاک دفن کرد.
حق نما ادامه داد: از گونهای کفشدوزک که در استان گلستان هم یافت میشود میتوان در مبارزه بیولوژیک علیه این آفت استفاده کرد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: خوشبختانه این آفت در زمانی مشاهده شد که اکثر مزارع پنبه برداشت شده است، اما شدت آلودگی سال بعد برای آفات، بیماریها و علفهای هرز به اقدامات امروز ما بستگی دارد.
حق نما افزود: برای کنترل جمعیت آفات درسال بعد اقدامات کنترلی را باید از امسال شروع کنیم تا این آفات به سال بعد منتقل نشوند.