عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: اگر میزان مصرف آب در بخش کشاورزی فقط ۱۰ درصد کاهش پیدا کند حجم صرفه جویی شده معادل ۹ میلیارد مترمکعب خواهد بود.

علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص کاهش ذخایر آب و اقدامات لازم برای جلوگیری از بحران، گفت: باید برای جلوگیری از بحران آب برنامه بلند مدت داشته باشیم، در حال حاضر از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بارندگی کل کشور ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آن از دست می‌رود و تنها ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آن برای شرب، صنعت، کشاورزی و فضای سبز استفاده می‌شود.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم تا ۳۰۰ میلیارد مترمکعبی که از دسترس خارج می‌شود را به چرخه مصرف بازگردانیم، ادامه داد: لازم است تا با اتخاذ تصمیماتی در راستای افزایش بهره‌وری سهم بخش کشاورزی از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آب حاصل از بارش‌ها کاهش پیدا کند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید بارور سازی ابر‌ها در انتهای لیست برنامه‍‌های لازم در راستای تامین آب مورد نیاز قرار بگیرد، زیرا در صورت موفقیت آمیز بودن این اقدام در حال حاضر تنها یک چهارم از آن در چرخه مصرف قرار می‌گیرد، عنوان کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز اعتباراتی برای انجام مطالعات و عملیات بارورسازی ابر‌ها تخصیص داده شد، اما این اقدام موفقیت زیادی ندارد و مشخص نیست بارندگی‌ها ناشی از بارورسازی است یا خیر.

وی با بیان اینکه مشکلات کم‌آبی تنها با بارورسازی ابر‌ها برطرف نمی‌شود، تصریح کرد: وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی باید بر روی مسائلی از جمله افزایش بهره‌وری آب خصوصا در حوزه کشاورزی تلاش کنند. با توجه به سهم ۹۰ درصدی حوزه کشاورزی از منابع آبی اگر میزان مصرف در این بخش ۱۰ درصد کاهش پیدا کند حجم صرفه‍ جویی شده معادل ۹ میلیارد مترمکعب آب خواهد بود که تمام نیاز حوزه‌های صنعت، شرب و فضای سبز کشور را تامین می‌کند.

عباسی با تاکید بر اینکه با ۱۰ درصد کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی می‌توان تحولات زیادی را ایجاد کرد، گفت: اگر با انجام اقداماتی بتوانیم هدر رفت ۵ درصد از ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آب حاصل از بارندگی که از دسترس خارج می‌شود را حفظ کنیم، معادل ۱۵ میلیارد مترمکعب آب وارد چرخه مصرف می‌شود که می‌توانیم با استفاده از آن بخش زیادی از نیاز کشور را تامین کنیم این درحالی است که کمبود کشور در حوزه تامین آب شرب ۲ به نسبت هدرفت زیاد نیست.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متاسفانه دستگاه‌ها اهتمامی در زمینه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی و مصرف آب ندارند. در حال حاضر بهره‌وری آب در کشور حدود ۳۵ درصد است و اگر آن را به ۴۵ درصد برسانیم می‌توانیم حجم قابل توجهی آب صرفه‌جویی کنیم. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۰۶ آبان ۱۴۰۱
تنها راه نجات گلخونه های آب شوره
آخرین اخبار