مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: شرایط حاکم بر شهرستان بروجن در حوزه آبخیزداری به گونهای است که به تغذیه آبخوان دشتهای مرجن، فرادنبه، نقنه و دیگر دشتها باید توجه ویژهای داشت به همین منظور ۱۱ پروژه با اعتباری بالغ بر۱۲ میلیارد تومان برای امسال در دستور کار قرار گرفته است.
اصغر احمدی افزود: ۷۵۰ هکتار از سطح استان برای اجرای طرحهای آبخیزداری مورد مطالعه تفصیلی و اجرایی قرار گرفته است که بعضی از مطالعات نیاز به بازنگری و بروزرسانی دارد.
بیشتر بخوانید
وی ادامه داد: ۱۱۰ بند خاکی، بیش از ۳ هزار سازه سنگی ملاتی و یک پارک آبخیز در هفشجان اجرا شده و در حال استفاده است.
احمدی اضافه کرد: پارک آبخیز جهانبین که فاز اول آن با اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اجرا شده دارای حجم کاری حدود یکهزار مترمکعب است.
وی افزود: از محل اعتبارات سفر ۲۷۰ میلیارد تومان برای یک دوره سه ساله برای اجرای طرحهای آبخیزداری اختصاص داده شد که منتظر تخصیص سال اول آن هستیم.
احمدی توضیح داد: شرایط حاکم بر شهرستان بروجن در حوزه آبخیزداری به گونهای است که به تغذیه آبخوان دشتهای مرجن، فرادنبه، نقنه و دیگر دشتها باید توجه ویژهای داشت به همین منظور ۱۱ پروژه با اعتباری بالغ بر۱۲ میلیارد تومان برای امسال در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: از ابتدای امسال تا کنون نیز در این شهرستان ۵۰ هزار هکتار از اراضی با اعتبار ۶۰۰ میلیون تومان مورد مطالعه تفصیلی و اجرایی قرار گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: در سنوات گذشته در شهرستانهای اردل، کوهرنگ، شهرکرد، بن و لردگان چندین پروژه آبخیزداری و پخش سیلاب اجرا شده و پس از تخصیص اعتبارات امسال برنامههای متنوع آبخیزداری در استان اجرا میشود.
احمدی گفت: فلسفه فعالیتهای آبخیزداری کمک به حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و هدررفت روانآبهای فصلی است که یکی از اثرات مهم آن کمک به حوزههای زیردست و جلوگیری از ورود رسوبات به پشت سدهای بزرگ است.
وی کمک به آبخوان دشتها و تغذیه سفرههای زیرزمینی که موجب نفوذ آب در زمین و جلوگیری از هدررفت آب میشود و همچنین کنترل سیلابها و مهار کردن آبهای طغیانی در فصل بارندگی را از دیگر اثرات طرحهای آبخیزداری دانست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پایان گفت: اثربخشی طرحهای آبخیزداری به اقلیم بستگی دارد که اگر شرایط مناسب و بارشها زیاد باشد طرحهای آبخیزداری در لحظه تاثیرات خود را نشان داده و در درازمدت نفوذپذیری آن در سفرههای زیرزمینی ظهور پیدا میکند.