ایرج ملکی در جریان سفر به فارس و در حاشیه نشست ستاد گیاه پزشکی این استان گفت: باغداران به منظور اخذ این کدشناسه و عرضه داخلی و خارجی، چهار محصول باغی سیب درختی، انگور، خرما و کیوی از طریق سامانه سِماک تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲ فرصت دارند.
او با اشاره به اینکه سایر محصولات به ترتیب در سامانه اضافه و با توجه به زمان تولید فرصت ثبت مشخص میشود، گفت: سه محصول کرفس، برنج و مرکبات نیز در آینده نزدیک در سامانه قرار داده میشود.
به گفته ملکی؛ کدشناسهای که از طریق سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی (سِماک) و پس از طی فرآیند ارتقای سلامت محصولات گیاهی صادر میشود، به منظور دریافت مجوز قرنطینه بهداشتی ضروری است.
او گفت: تمام عملیات مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی همچون آفات، بیماریها و علفهای هرز در مراکز تولید مطابق دستورالعملهای فنی با نظارت کارشناسان فنی مورد تایید سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی انجام و در پایان منجر به دریافت شناسه QR Code میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه کدشناسه مذکور مورد قبول کشورهای هدف محصولات صادراتی ایران است، گفت: با اسکن این کد، اطلاعات مربوط به فرآیند تولید محصول به چند زبان زنده دنیا نمایش داده میشود.
مشاور رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه اخذ شناسه QR Code احتمال برگشت محصولات صادراتی را به صفر میرساند، گفت: بهره برداران برای اینکه به مشکل نخورند هر چه سریعتر در سامانه سِماک ثبت نام کنند.