اکبر کرامتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز آذربایجان غربی گفت: از سال ۵۰ برای اصلاح الگوی کشت برنامههای مختلفی اجرا شده است که این برنامهها بیشتر جنبههای فنی و توصیههای کشاورزی بود و ضمانتهای اجرایی نداشت و در نتیجه کشاورزانی که علاقمند بود این برنامهها را اجرایی میکردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: الگوی کشتی که برای سال زراعی جدید مصوب شده است دارای ضمانت نامههای اجرایی است و دولت و مجلس شورای اسلامی نیز از این طرح حمایت میکنند.
کرامتی با اشاره به اینکه طرح اصلاح الگوی کشت در دو فاز اجرایی میشود افزود: این طرح امسال بخش زراعت و در سال آینده بخشهای باغبانی، سبزی و صیفی و دیگر بخشهای کشاورزی اجرا میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: اصلاح ساختاری دسترسی به نهادهها، کاهش مصرف نهاده، افزایش عملکرد و کاهش سطح از اجزای الگوی کشت خواهد بود و از سوی دیگر با روشهای به زراعی بهدنبال کاهش مصرف آب، سم و کود شیمیایی و در عین حال افزایش عملکرد محصولات کشاورزی هستیم.
وی با اشاره به اجرای الگوی کشت در استان گفت: از سال ۹۴، در خصوص تنظیم سطح زیر کشت چغندرقند و سیب اقداماتی در سطح استان انجام گرفته است که امیدواریم اصلاح الگوی کشت اقدامات در این حوزه را تقویت کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی انتقال کشت محصولات سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانهها را از دیگر برنامههای وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: با دستور استاندار آذربایجان غربی دو هزار هکتار گلخانه باید در استان ایجاد شود که در یک سال گذشته ۶۰۰ هکتار شناسایی شده و در سطح ۴۰۰ هکتار سرمایه گذاری شده است و مابقی در حال انجام مراحل مختلف است.
کرامتی گفت: استانداران ریاست کمیته اجرای الگوی کشت در استانها را بر عهده دارد و رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز دبیر این کمیته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد:در اصلاح الگوی کشت استفاده از ارقام با نیاز آبی کمتر، ارقام با دوره رشد کوتاه و محصولات جایگزین و استفاده از ارقام پایه رویشی در الویت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به آخرین وضعیت مرغ در بازار گفت: باتوجه به جوجه ریزیهای انجام شده مشکلی از نظر تأمین گوشت مرغ نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه نیاز استان ۴ میلیون قطعه جوجه ریزی است ادامه داد: تا به امروز یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجهریزی توسط مرغداریهای استان انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰۰ هزار قطعه بیشتر است.
کرامتی با اشاره به اینکه قرارگاه امنیت غذایی جهاد کشاورزی به صورت مستمر بر بازار نظارت دارد افزود: ۶۲ هزار بازدید از سطح بازار انجام شده است و اصناف و واحدهای متخلف بیش از ۶۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جریمه شده اند.
مهرماه گذشته الگوی کشت محصولات کشاورزی، بعد از نیم قرن انتظار با حضور مسئولان دولتی، بخش خصوصی و نمایندگان مجلس رونمایی و سند کشت محصولات استانها در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ابلاغ شد.
با اجرای الگوی کشت میتوان از تولید بیرویه محصول که برای آن بازار وجود نداشته باشد یا کاهش و کمبود محصول در کشور جلوگیری بهعمل آورد. الگوی کشت حتی به روی استفاده درست از منابع آبی نیز میتواند مؤثر باشد و از تولید محصولات آببر در مناطقی که با تنشهای آبی مواجه میباشد جلوگیری بهعمل آورد.